
کمیته بینالمللی صلیب سرخ و هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) بر ضرورت حمایت بیدرنگ جهانی با افغانستان برای مبارزه با تهدیدهای ناشی از ماینها و مواد منفجره باقیمانده از جنگها تاکید کردهاند.
یوناما بیان کرده که «افغانستان بهشدت به پشتیبانی جامعه جهانی نیاز دارد» و کمیته بینالمللی صلیب سرخ هشدار داده که این کشور یکی از آلودهترین نقاط جهان به ماینهای زمینی، مهمات منفجرنشده (UXO) و بمبهای دستساز رهاشده به شمار میرود.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ افزوده که میزان بالای آلودگی افغانستان به مواد منفجره و تأثیر ویرانگر آن بر زندگی غیرنظامیان، بهویژه کودکان، نشان میدهد که تلاشها برای حمایت از جوامع آسیبپذیر باید افزایش یابد.
بر اساس آمار این کمیته، در سال ۲۰۲۴، دستکم ۲۵۱ رویداد ناشی از مواد منفجره ثبت شده که در آنها ۴۳۴ کودک کشته یا زخمی شدهاند؛ آماری که بیش از ۷۶ درصد مجموع قربانیان را تشکیل میدهد.
امروز جمعه، چهارم اپریل (۱۵ حمل)، روز جهانی آگاهی از خطرات ماین است؛ روزی که در سال ۲۰۰۵ از سوی سازمان ملل متحد نامگذاری شد تا سالانه گرامی داشته شود و اهمیت آگاهیدهی، پیشگیری و پاکسازی ماینها برجسته گردد.
در پیامی بهمناسبت این روز انتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، هشدار داد که بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان همچنان در معرض خطر ماینهای زمینی و بقایای مواد انفجاری جنگی قرار دارند.
او در ایکس نوشت: «حتی پس از خاموش شدن سلاحها، این تهدیدها همچنان بهطور بیرحمانهای جان غیرنظامیان را میگیرند و مانعی جدی بر سر راه توسعه و بازسازی محسوب میشوند.»
از سوی دیگر، سازمان گروه مشورتی ماینزدایی (MAG) اعلام کرده است که روزانه حدود ۱۵ نفر در جهان در اثر انفجار ماینها و مهمات منفجرنشده کشته یا زخمی میشوند و در بسیاری موارد، گامهای کودکان آغازگر این انفجارهاست.
این نهاد که در زمینه پاکسازی ماینها فعالیت دارد، ضمن اشاره به پیشرفتهای سالهای اخیر، تأکید کرده که وسعت بحران همچنان نگرانکننده باقی مانده است.
MAG افزوده است که اکنون بیش از هر زمان دیگری، نیاز به اقدامات جدی برای پاکسازی مناطق آلوده، حمایت از جوامع آسیبدیده و ساختن جهانی عاری از ترس از ماین وجود دارد.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "کمک جهانی با افغانستان برای پاکسازی ماینها"