رنج بازگشت؛ سرنوشت افغان‌های اخراج‌شده در سایه سکوت جهانی

Photo: Suhil Nash

رنج بازگشت؛ سرنوشت افغان‌های اخراج‌شده در سایه سکوت جهانی

ضیا، مردی که هفت سال پیش به امید ساختن آینده‌ای بهتر رهسپار ایران شده بود، اکنون پس از اخراج اجباری، همراه با فرزندانش در یکی از کمپ‌های بازگشت‌کنندگان کابل روزگار سختی را سپری می‌کند.

چهره‌ فرزندانش گویای دشواری‌هایی‌ست که طی سال‌های مهاجرت در ایران و اکنون در وطن بی‌سرپناه، تجربه کرده‌اند.

روایت او، روایت هزاران افغان دیگری‌ست که بین رنج غربت و بی‌پناهی در کشور خود گیر مانده‌اند.

 ضیا می‌گوید: «بالای ما فشار بود ما را جریمه کردند و اخراج‌مان کردند و حالا پیش ما فقط ۲۰۰میلیون تومان مانده و برای ما تنها ۱۰۰میلیون تومان داده‌اند که خرچ و مصارف‌تان کنید. سازمان ملل هم خرچی می‌دهد که نه بمیری و نه زنده بمانی. درخواست ما این‌ست که با ما کمک کنند که ما حالا خانه نداریم.»

در همین حال، سخن‌گوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که تام فلیچر، هماهنگ‌کننده کمک‌های اضطراری این سازمان، مبلغ ۱۰ میلیون دالر از صندوق مرکزی واکنش اضطراری را برای حمایت از بازگشت‌کنندگان از ایران به افغانستان اختصاص داده است.

به گفته استیفن دوجاریک، این بودجه به هدف تقویت کمک‌های نجات‌بخش در مرزها و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر به‌ویژه زنان و کودکان اختصاص یافته است.

 استیفن دوجاریک، سخن‌گوی دبیرکل سازمان ملل، گفت:‌ «این اقدام در پی افزایش نگران‌کننده روند بازگشت مهاجران از ایران صورت گرفته است. بودجه جدید برای حمایت از آسیب‌پذیرترین اقشار، به‌ویژه زنان و کودکان، هنگام ورود به کشور و در مناطق بازگشت آن‌ها صرف خواهد شد.»

بر بنیاد آمار سازمان ملل، تنها در دوازده روز نخست ماه جاری میلادی (جولای)، نزدیک به ۳۳۹هزار نفر از ایران به افغانستان بازگشته‌اند که بیش از ۶۰ درصد آنان را خانواده‌ها و ۴۳ درصد را کودکان زیر سن ۱۸ سال تشکیل می‌دهند.

هم‌زمان، فیلیپو گراندی، کمیشنر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، در سفرش به تهران با مقام‌های آن کشور درباره وضعیت مهاجران افغان گفت‌وگو کرده و خواستار توقف روند اخراج اجباری آنان شده است.

 محمد جمال مسلم، فعال حقوق مهاجران، گفت: «نشست‌های چندجانبه ممکن برای حکومت‌ها پیام‌رسانی داشته باشد متاسفانه در موضوعات مهم کشورهای جهان سوم برخورد سلیقه‌ای سازمان ملل متحد با بی‌تفاوتی در قبال شهروندانی‌که نیازمند هستند تا امروز کاری را انجام نداده‌اند.»

این در حالی‌ست که به گفته نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد، از آغاز سال جاری میلادی تاکنون، بیش از ۱.۱ میلیون افغان از ایران اخراج و به کشور بازگردانده شده‌اند.

منبع

اولین کسی باشید که نظر بدهید on "رنج بازگشت؛ سرنوشت افغان‌های اخراج‌شده در سایه سکوت جهانی"

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما نشر نخواهد شد.


*