اختلاف نظر درباره علت ثبات ارزش افغانی در برابر ارزهای خارجی

برنامه جهانی خوراک می‌گوید که ارزش افغانی در برابر ارزهای خارجی به علت کمک‌های نقدی که به افغانستان صورت می‌گیرد، با ثبات مانده است.

بر بنیاد گزارش برنامه جهانی خوراک، ثبات افغانی در جریان سه ماه اول سال ۲۰۲۲ میلادی همزمان با آغاز کمک‌های نقدی به افغانستان، در مسیر بهبودی قرار گرفت.

با این حال، بانک مرکزی افغانستان، افزایش صادرات کالاها، آغاز برخی از پروژه‌های زیربنایی و اجرای سیاست‌های پولی را از علت‌های مهم ثبات افغانی در برابر ارزهای دیگر می‌داند.

حسیب الله نوری، سخنگوی بانک مرکزی، به طلوع‌نیوز گفت: «در کشور یک‌تعداد پروژه‌های ملی و بین‌المللی آغاز، رشد صادرات، جلوگیری از مصارف اضافی در سطح دولت، ایجاد شفافیت و تطبیق موفقانه ابزارهای مختلف سیاست‌های پولی باعث شده است که ارزش پول افغانی در مقابل اسعار خارجی ثابت نگه‌داری گردد.»

در همین حال، اتحادیه صرافان سرای شهزاده کابل می‌گوید که برای حفظ ثبات ارزش افغانی در برابر ارزهای دیگر به ویژه دالر، بانک مرکزی باید به‌گونه‌ی دومدار به بازارهای کشور دالر عرضه کند و نیز از کارگیری از اسعار خارجی در داد و ستد جلوگیری کند.

عبدالرحمان زیرک، سخنگوی اتحادیه صرافان سرای شهزاده، گفت: «از بانک مرکزی می‌خواهیم که به‌گونه دوامدار دالر به بازار عرضه کند که بالای کنترول ارزش افغانی تاثیر دارد.»

در حال حاضر یک دالر امریکایی کم‌تر از ۸۷ افغانی در بازارهای صرافی به فروش می‌رسد.

برخی از آگاهان مسایل اقتصادی به این باور اند که افزایش ارزش افغانی در برابر دالر در کاهش بهای مواد خوراکی و مواد سوختی در کشور نیز سودمند است.

میر شکیب میر، یکی دیگر از آگاهان مسایل اقتصادی گفت: «کاهش ارزش دالر و ثبات نسبی پایدار در آن می‌تواند روی کاهش قیمت کالاهای وارداتی تاثیر مثبت داشته باشد و همچنان در درازمدت ثبات در نرخ مبادله می‌تواند ثبات نسبی را سر قیمت‌ها تامین بکند.»

پیش از این بانک مرکزی افغانستان گفته است که واحد پولی افغانستان در یک سال گذشته در میان واحدهای پولی نُه کشوری قرار گرفته است که ارزش آن از ثبات خوب برخوردار بوده است.

منبع

اولین کسی باشید که نظر بدهید on "اختلاف نظر درباره علت ثبات ارزش افغانی در برابر ارزهای خارجی"

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما نشر نخواهد شد.


*