
افزایش بیکاری در تخار؛ کارگران روزمزد خواهان توجه فوری حکومتاند
شماری از کارگران در ولایت تخار میگویند که به علت نبود کار در ماههای پسین، با چالشهای جدی اقتصادی روبهرو هستند.
آنان از مسوولان در حکومت سرپرست میخواهند تا فرصتهای کاری را برای شان فراهم سازد.
حسیبالله باشنده که هر روز صبح برای پیدا کردن کار، به مرکز شهر تالقان میآید، میگوید که بیشتر روزها تلاشهای او برای پیدا کردن کار بینتیجه میماند و کمکهای کم و بیش که از سوی نهادها برای افراد مستحق توزیع میگردد، نیز برای او نرسیده است.
حسیبالله به طلوعنیوز گفت: «کمکهای حکومت به ما نمیرسد. کار وغریبی کم پیدا میشود. مقصد روزهای زندگی میگذرد.»
شمار دیگری از این کارگران روزمزد در تخار میگویند که با گذشت هر روز، چالشهای اقتصادی شان بیشتر میشود و ادامه این وضعیت، نگرانیهای آنان را افزایش داده است.
عبدالله یکی دیگر از کارگران روزمزد در تخار گفت: «اینجا بهخاطر کار و غریبی آمدهایم. از ساعت شش صبح تا فعلن کا یازده بجه پیش از چاشت است، کار پیدا کرده نتوانستیم و انتظار می کشیم؛ اما کار نیست.»
سمیعالله، کارگر دیگر چنین گفت: «پس از در چها روز یا پنج روز، اگر یک بار کار پیدا کنیم. اگر کار هم پیدا شود، مرا بهخاطری موسفیدی، نمیبرند. روزگار سخت است و فرزندان نان میخواهند. زمین کشاورزی نداریم تنها از رهگذر کار، هزینه زندگی را تامین میکنیم و بس.»
اما ریاست کار و امور اجتماعی تخار میگوید که تلاش میکند با عملیسازی برنامههای گونهگون، آمار بیکاری را در این ولایت کاهش دهند.
محمدآصف رحیمی آمر بخش اجتماعی ریاست کار و امور اجتماعی تخار گفت: «ریاست کار و امور اجتماعی تخار با همکاری وزارت کار و امور اجتماعی، برنامههای آموزشهای حرفوی را روی دست دارند که بهزودی آغاز میشوند و در بخشهای نلدوانی، فلزکاری، خیاطی و موبایلسازی دانشآموز میپذیریم و این فعالیتها میتواند در کاهش میزان بیکاری کمک کند.»
این درحالی است که به باور برخی از کارشان مسایل اقتصادی، تنها عملیسازی برنامههای حرفهآموزی نمیتواند به چالش بیکاری در کشور کمک کند و حکومت سرپرست باید عملیسازی پروژههای بزرگ زیربنایی را روی دست گیرد تا میزان بیکاری در کشور کاهش یابد.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "افزایش بیکاری در تخار؛ کارگران روزمزد خواهان توجه فوری حکومتاند"