با سرد شدن هوا در ولایتهای دیگر، بازار فروش ماهـی در ننگرهار گرم شده است. فروشندگان ماهـی میگویند که در کنار مردم این ولایت، مردم از ولایتهای دیگر نیز برای خرید ماهی به ننگرهار میآیند.
شماری از کسانی که برای خوردن گوشت ماهـی آمده اند میگویند که قیمتها بلند رفته و برای اینکه همه بتوانند از گوشت ماهی استفاده کنند قیمتها کاهش یابد.
ننگرهاریان اما میگویند که قیمت گوشت ماهـی بلند است و باید کاهش یابد.
اینجا این یکی از بازارهای مهم فروش ماهی در شهر جلال آباد مرکز ولایت ننگرهار است. جایی که در کنار ننگرهاریان، مردم از دیگر ولایتها نیز برای خرید ماهـی میآیند. فروشندگان ماهـی میگویند که با سرد شدن هوا بازار فروش ماهـی گرم شده است.
به گفتهای، فروشندگان، انواع ماهی در این بازار وجود دارد اما ماهی گراس قیمت بلند دارد. به گفتهای آنان ماهـی وطنی کیفیت بهتر دارند اما اکثراً ماهی از پاکستان به این ولایت وارد میشود.
شماری از کسانی که برای خوردن گوشت ماهـی آمده اند میگویند که قیمتها بلند رفته و برای اینکه همه بتوانند از گوشت ماهـی استفاده کنند قیمتها کاهش یابد.
مسؤولان، محلی ننگرهار میگویند که دهها فارم ماهی در این ولایت وجود دارد و تلاش دارند تا با افزایش فارمهای پرورش ماهـی ؛ به خودکفایی برسند.
موضوع مرتبط:
براساس معلومات وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، دوهزار و ۶۳۶ فارم ماهیپروری در سراسر کشور وجود دارند که از طریق این فارمها سالانه بیشتر از ۱۰هزار متریکتُن گوشت ماهی تولید میشود.
به گفتهی این وزارت ولایتهای هلمند، کندهار، ننگرهار، کندز، ارزگان، کنر و هرات از تولید کنندگان اصلی گوشت ماهی در سطح کشور میباشند.
شیر ماهی، لقه ماهـی ، خال ماهـی ، طیاره ماهـی ، موری ماهی، ماهـی قنات و مار ماهـی از ماهیهای مشهور در افغانستان اند.
درحال حاضر یک کیلو گوشت ماهـی تازه از دوصد افغانی تا سهصد افغانی در بازارهای کابل و ولایات به فروش میرسد.
وزارت زراعت سالانه بین هشتاد تا صد مرکز پرورشماهـی ایجاد میکند.
این وزارت افزوده است که یکی از برنامههای کلیدی این وزارت توسعه پایدار ماهـی پروری در کشور است.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "بازار گرم فروش ماهی در ولایت ننگرهار"