باشندگان: پرچاوی برق در کابل به گونه چشمگیری افزایش یافته است
در حالی که شرکت برشنای زیر اداره ا.ا. گزارش داده است که در یک سال بیش از پنج و نیم میگاوات برق از کشورهای همسایه وارد کرده است، باشندگان کابل میگویند پرچاوی برق در شهر به گونه چشمگیری افزایش یافته است.
آنان میگویند که در یک شبانه روز کمتر از پنج ساعت برق دارند اما ا.ا.در پول صرفیه برق اضافه ستانی میکنند.
برخی از باشندگان کابل انتقاد دارند که ا.ا. برق را عادلانه توزیع نمیکنند و پرچاوی برخی از بخشها زیاد و برخی دیگر کم است.
نصیر احمد، یک باشنده کابل، میگوید: «ما در بیستوچهار ساعت یک یا دو ساعت برق داریم. در ضمن توزیع ناعادلانه برق در مناطق است در برخی مناطق پرچاوی زیاد است در برخی مناطق کم.»
رئیس شرکت برشنا فرسوده بودن شبکه، تراکم جمعیت در شهر کابل و توزیع بیشتر برق به پارکهای صنعتی را از دلایل مهم پرچاویهای برق در کابل میداند.
بربنیاد آمارهای شرکت برشنا زیر اداره ا.ا. کابل با کمبود دوصد میگاوات برق روبهرو است.
رئیس این شرکت میگوید که توزیع بیشتر برق به پارکهای صنعتی یکی از دلایل افزایش پرچاوی برق به پایتخت نشینان است.
عبدالباری عمر، رییس شرکت برشنا زیر اداره ا.ا.، میگوید: «در باره شهر کابل مشکلات ما و شما ان شالله به زودترین فرصت حل خواهد شد. کوشش میکنیم چه از تولید داخلی، چه از بندهای آبی چه از سولر استفاده کنیم و پلان داریم به ظرفیت پنجاه میگاوات سیستم سولر را در کابل نصب کنیم.»
در ماه حوت سال ۱۴۰۲ مقامهای ا.ا. ، قرقیزستان، ازبکستان و پاکستان قرارداد آغاز کار پروژه انتقال برق آسیای میانه به جنوب آسیا را امضا کردند.
بانک جهانی مسئولیت تمویل پروژه را به عهده گرفت و انتظار میرفت در ماه ثور سال روان هجری خورشیدی کار آن کار شود اما تا هنوز کار این پروژه بزرگ منطقهای آغاز نشده است.
بانک جهانی گفته است که مدیریت مالی و پول ترانزیت برق به افغانستان خارج از دسترس ا.ا. مدیریت خواهد شد.
رئیس شرکتهای دولتی زیر اداره ا.ا. میگوید که به زودی کار پروژه کاسا یک هزار آغاز خواهد شد.
احمد جان بلال، رییس شرکت های دولتی زیر اداره ا.ا.، به خبرنگاران در کابل گفت: «در باره پروژه کاسا یک هزار با بانک جهانی صحبت شده و قناعت آنها حاصل شده در آینده نزدیک کار باقی مانده آن آغاز خواهد شد.»
برقهای وارداتی تاجیکستان، ازبیکستان و ترکمنستان، پیش از ماه آگست سال ۲۰۲۱ گواه قطع لین و انفجار پایههای برق از سوی ا.ا. بود. چنانچه آمارهای رسمی شرکت برشنا در ماه میزان سال ۱۳۹۸ نشان میدهند که ا.ا. در همین سال بیش از صد بار لینهای انتقال برق را قطع کرده اند و دست کم هشت بار پایههای برق انفجار داده شده است.
قطع لین های برق در هفت ماه سال ۱۳۹۸ شامل قطع لین برق کندهار- هلمند، قطع لین برق وارداتی به غزنی-میدان وردک، قطع لین های برق در فاریاب، قطع لین برق وارداتی به کابل و چهارده ولایت دیگر.
برق کابل و ولایتهای همجوار آن، از سال ها به اینسو با برق وارداتی کشورهای تاجیکستان و ازبیکستان تامین شده است. بر بنیاد آمارهای جدید شرکت برشنا زیر اداره ا.ا. ، افغانستان در سال گذشته بیش از پنجو نیم میلیون میگاوات برق از کشورهای همسایه وارد کرده است.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "باشندگان: پرچاوی برق در کابل به گونه چشمگیری افزایش یافته است"