ذاکره حکمت، بانوی افغان، و ده زن دیگر از کشورهای مختلف جهان جایزه بینالمللی شجاعت زنان سال ۲۰۲۳ را دریافت کردند.
در مراسم اعطای این جوایز که پس از چاشت چهارشنبه هشتم مارچ (۱۷ حوت) در قصر سفید برگزار شده بود، انتونی بلینکن، وزیر خارجه، و جیل بایدن، بانوی نخست ایالات متحده، شرکت داشتند.
وزارت خارجهٔ ایالات متحده با نشر اعلامیهای گفته است که ذاکره حکمت در حاکمیت نخست طالبان بر افغانستان – بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ – دورهٔ لیسه را مخفیانه تکمیل کرد و سپس برای فراگیری تحصیلات عالی با دریافت بورسیه به ترکیه رفت.
خانم حکمت در سال ۲۰۱۸ از رشتهٔ طب در ترکیه فارغ شد و در جریان تحصیلاتش با سازمانهای امدادرسان به مهاجران همکاری داشت. بر اساس اعلامیهٔ وزارت خارجهٔ امریکا خانم حکمت در سال ۲۰۱۴ با ایجاد انجمن حمایت از پناهندگان افغان به گونهٔ خستگی ناپذیر در زمینهٔ حمایت از حقوق مهاجران و زنان تلاش کرد.
در اعلامیهٔ وزارت خارجهٔ امریکا ضمن قدردانی از کارکرد این بانوی افغان آمده است: “در اثر تلاشهای داکتر حکمت، شمار زیاد افغانها، به ویژه زنان و دختران و اقلیتها به خدمات محافظتی مهاجران و پناهجویان دسترسی یافتند.”
ده زن دیگر از کشورهای ارجنتاین، جمهوری افریقای مرکزی، کوستاریکا، اتیوپیا، اردن، قزاقستان، مالیزیا، منگولیا، پولند، اوکراین و زنان و دختران معترض ایران نیز از دیگر دریافت کنندگان این جایزه در سال ۲۰۲۳ استند.
وزارت خارجهٔ ایالات متحده از سال ۲۰۰۷ به اینسو همه ساله جوایز بینالمللی شجاعت را به زنان فعال از سرتاسر جهان تفویض میکند که تا اکنون بیش از ۱۸۰ زن از ۸۰ کشور جهان به شمول افغانستان این جایزه را دریافت کرده اند.
عزیزه صدیقی، ماری اکرمی، ثریا پاکزاد، وژمه فروغ، شکریه اصیل، شفیقه قریشی، ماریا بشیر، مریم درانی، ملالی بهادری، نسرین اوریاخیل، نیلوفر رحمانی، رویا سادات و ظریفه غفاری از افغانستان نیز در سالهای گذشته جایزهٔ شجاعت زنان را از وزارت خارجهٔ ایالات متحده دریافت کرده اند.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "بانوی افغان جایزه شجاعت زنان را گرفت"