
چالشهای اقتصادی کنونی که بسیاری خانوادهها در کشور با آن دست و پنجه نرم میکنند، سبب بحران سوءتغذیه در میان کودکان و مادران شده است.
بسیاری از خانوادهها میگویند که قادر به تأمین تغذیه مناسب برای فرزندان خود نیستند.
سیدشاه، پدری که توانایی درمان کودکان خود را ندارد، به خبرنگار طلوعنیوز گفت: «این دو کودک به بیماری سوءتغذیه مبتلا شدهاند؛ دو سال یکی را درمان کردم و یک سال میشود دومی را تداوی میکنم. آنان به بیماریهای دیگر هم دچار اند. من از دولت و مردم میخواهم در زمینه درمان فرزندانم با من کمک کنند.»
در همین حال یونیسف در گزارشی گفته است که برای بیش از یکمیلیون و ۵۲۷هزار کودک و مادر شیرده در سه ماه اول سال جاری میلادی در افغانستان، خدمات درمانی ارایه کرده است. صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد همچنان افزوده که در این مدت بیش از ۲۴۶هزار کودک زیر پنج سال مبتلا به سوءتغذیه را نیز به برنامههای درمانی معرفی کرده است.
احمدشکیب زهیر، پزشک در کابل به طلوعنیوز گفت: «لازم است سبب زمینهای سوءتغذی دریافت گردد. چون این بیماری در کشورهای فقیر وجود دارد، بنابراین بهتر است در جهت بهبود اوضاع اقتصادی، سیاسی و فرهنگی چنین جوامع اقدام صورت بگیرد و در کنارش، رژیم غذایی مناسب خیلی مهم است که غذای ما باید شامل پروتین، شحم، کاربوهایدریتها، منرالها و ویتامینها باشد.»
پیش از این برنامه جهانی خوراک پیشبینی کرده بود که سهونیم میلیون کودک در افغانستان در سال ۲۰۲۵ میلادی به سوءتغذیه دچار میشوند. بر اساس آمارهای برنامه جهانی خوراک، در حال حاضر ۱.۲ میلیون مادر باردار و شیرده در کشور از سوءتغذیه رنج میبرند و نیاز فوری به درمان و پشتیبانی غذایی دارند.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "افزایش بحران سوءتغذیه میان کودکان و مادران در افغانستان"