بحران فقرغذایی کودکان؛ بیش از ۹۰ درصد کودکان در افغانستان دچار سوءتغذیه‌اند

بحران فقرغذایی کودکان؛ بیش از ۹۰ درصد کودکان در افغانستان دچار سوءتغذیه‌اند

بیش از ۹۰ درصد کودکان خردسال در افغانستان با فقرغذایی روبرواند و ۱.۴ میلیون تن از آنان در خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند. 

در سوی دیگر، صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل (یونیسف) سوءتغذیه را یکی از بحران‌های انسانی جدی در کشور خوانده است. 

دیانا مادر کودک بیمار گفت:” نتوانستم این را تغذیه کنم یا خود را تغذیه کنم، این را همزمان با  طفل دیگرم تغذیه کنم خوراک خوب نداشتیم از شیر جدا کردم سوءتغذی شد.”

صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف، افغانستان را چهارمین کشور در راستای بیشترین میزان فقرغذایی کودکان خوانده و آمار داده که ۹۰ درصد کودکان خردسال در افغانستان با فقرغذایی دست و پنجه نرم می‌کنند.

این نهاد سازمان ملل متحد با پشتیبانی کشورهای مشترک‌المنافع و انکشاف بریتانیا برنامه “نخستین غذایی افغانستان” را به هدف بهبود رژیم غذایی اطفال زیر دو سال از طریق تحول در سیستم‌های غذایی و تغذیه و پایان‌دادن به فقرغذایی کودکان آغاز کرده تا ۱.۷ میلیون کودک را در سراسر کشور تحت پوشش قرار دهند.

تاج‌الدین اویوالی، رییس یونیسف در افغانستان، در این مورد گفت: «ما تمرکز را از کالوری به تغذیه تغییر می‌دهیم، از طریق سیستم‌های غذایی حساس به نیازهای اطفال و به‌جای این‌که سوءتغذیه را فقط از راه خدمات حل کنیم، حالا به غذا‌های واقعی که اطفال خردسال مصرف می‌کنند اولویت می‌دهیم. این رویکرد همه‌جانبه، تنها راه پایدار برای شکستن چرخه سوءتغذیه و فقر در افغانستان است.”

امیدالرحمن فاضل، سخن‌گوی یونیسف در افغانستان، نیز گفت:” هدف این برنامه پایان‌دادن فقرغذایی در افغانستان است و یونیسف ۱.۷ میلیون طفل را در ۳۴ ولایت کشور تحت پوشش قرار می‌دهد. در ضمن، این برنامه خانواده‌ها را تشویق می‌کند تا از غذاهای محلی مغذی در حد توان‌شان بخاطر جلوگیری از فقرغذایی برای اطفال‌شان استفاده کنند.”

رابرت چترتون دکسن کاردار سفارت بریتانیا برای افغانستان، گفته است: «ما از کمک‌کننده‌گان نهاد‌های همکار و جوامع دعوت می‌کنیم تا به یونیسف در این ابتکار بپیوندند، تا به اطفال خردسال در سال‌های حیاتی نخست زندگی‌شان دسترسی به غذا‌های متنوع و ضروری فراهم شود.”

محمد عارف حسن‌زی، یک پزشک در این مورد گفت: «کار بنیادی این است که  خانواده‌ی که در آن طفل زندگی می‌کند باید اقتصادش بلند باشد. از این موقع استفاده می‌کنم این‌که موسسات بین‌المللی یا خورد که در قسمت تغذی اطفال به‌خصوص کار می‌کند، این‌ها فعال‌تر شوند کمک‌های خود را به فامیل‌هایی‌ که اطفال سوءتغذی دارند بدهند تا بتوانند نه‌تنها اطفال که مصاب مرض هستند، اطفال دیگر که در آن خانواده‌ها است نیز از این مرض نجات یابند.”

بر بنیاد آمارهای گزارش فقرغذایی کودکان در سال ۲۰۲۵ از یونیسف ۳.۵ میلیون کودک خردسال دچار لاغری شدید هستند که ۱.۴ میلیون آنان در خطر مرگ‌و‌میر قرار دارند.

این در حالی‌ست که به روز یکشنبه هفته روان نیز صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد، سازمان جهانی بهداشت، سازمان جهانی خوراک، سازمان خوراک و کشاورزی ملل متحد و صندوق جمعیت ملل متحد در بیانیه مشترکی خواستار اقدام جسورانه هماهنگ برای پیکار با بحران تغذیه کودکان و زنان در افغانستان شده و آمار داده‌ بودند که  از هر ده زن چهار زن دچار سوء‌تغذیه، و از هر ۱۰ کودک ۹ کودک در افغانستان دچار فقرغذایی می‌باشند.

منبع

اولین کسی باشید که نظر بدهید on "بحران فقرغذایی کودکان؛ بیش از ۹۰ درصد کودکان در افغانستان دچار سوءتغذیه‌اند"

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما نشر نخواهد شد.


*