وزارت دفاع حکومت ا.ا. اعلام کرده است که نیروهایش حملاتی تلافیجویانه را در خاک پاکستان و در محلی انجام دادهاند که از آن حملاتی به خاک افغانستان سازماندهی شده بود.
عنایتالله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع ا.ا. به بیبیسی گفت: «چندین نقطه در آنسوی خط فرضی (دیورند) از مراکز و مخفیگاههای عناصر شریر و حامیان آنها که از آنجا حملات در افغانستان تنظیم و سازماندهی میشد، انتقاماً از استقامت جنوب شرقی کشور، مورد حمله قرار داده شدند.»
گزارشهای دیگر حاکی از درگیری در منطقه مرزی و تلفاتی در میان نیروهای پاکستانی است.
درگیری اخیر چهار روز پس از حملات هوایی پاکستان در ولایت پکتیکا رخ داده است، که پاکستان میگوید در آن پیکارجویان را هدف قرار داد. حکومت ا.ا. میگوید ۴۶ نفر در آن حملات کشته شدند.
پیشتر رسانه طلوع نیز به نقل از یک منبع وزارت دفاع حکومت ا.ا. از کشته شدن ۱۵ سرباز پاکستان در عملیات نظامی نیروهای ا.ا. خبر داد. با این وجود سخنگوی وزارت دفاع حکومت ا.ا. اطلاعات بیشتری در مورد تلفات نیروهای پاکستانی به بیبیسی نداد.
همزمان وزارت داخله/ کشور حکومت ا.ا. در افغانستان تائید کرده است که یک انفجار شدید در مقابل درب بیمارستان «شیخ زاید» در نزدیکی وزارت کشور افغانستان واقع در محدوده حوزه ۱۵ امنیتی شهر کابل رخ داده است.
بر اساس گزارشها چهار غیر نظامی در این حادثه مجروح شده و به بیمارستان منتقل شدهاند.
ارتش پاکستان با انتشار بیانیهای حمله افراد مسلح به مناطق مرزی دیورند را تایید کرده است.
در بیانیه ارتش پاکستان گفته شده است که «گروه فتنه الخوارج» (که اشاره به گروههایی مانند داع-ش است) از پستهای مرزی ا.ا. افغان استفاده کرده و تلاش کردند وارد خاک پاکستان شوند.« در ابتدا، ۲۰ تا ۲۵ نفر از اعضای این گروه تلاش کردند از طریق مناطق کرم و وزیرستان شمالی وارد پاکستان شوند، اما نیروهای امنیتی پاکستان با واکنش سریع خود از ورود آنها جلوگیری کردند.»
ارتش پاکستان گفته است که «صبح ۲۸ دسامبر، اعضای فتنه الخوارج دوباره با استفاده از پستهای ا.ا. افغان به داخل پاکستان نفوذ کردند، و پس از آن ا.ا. و فتنه الخوارج به طور بیمحابا به پستهای پاکستانی تیراندازی کردند.»
در بیانیه آمده است که نیروهای پاکستانی «۱۵ نفر از افراد «فتنه خوارج» و ا.ا. افغان را کشته و شمار دیگری از آنها را زخمی» کردهاند.
مقامات نظامی پاکستان گفتهاند که « ا.ا. افغان را وادار ساخته اند تا از شش پاسگاه مرزی عقب نشینی کنند.»
ارتش پاکستان میگوید بر اساس اطلاعات اولیهاش سه نفر از نیروهای پاکستانی زخمی شدهاند و بیش از ۱۵ نفر از افراد مهاجم، از جمله از نیروهای حکومت ا.ا. نیز کشته و تعدادی هم زخمی شدهاند.
حکومت ا.ا. تا کنون در مورد این ارقام تلفات ارایه شده از سوی نظامیان پاکستانی واکنش نشان نداده است.
روز گذشته وزارت دفاع حکومت پاکستان بار دیگر تاکید کرد که «گروههای تروریستی مستقر در افغانستان به انجام فعالیتهای تروریستی علیه پاکستان ادامه میدهند که این امر تنشها میان دو کشور همسایه را تشدید کرده است».
ژنرال احمد شریف چودری، مدیر کل روابط عمومی ارتش پاکستان روز گذشته در یک کنفرانس خبری گفت که «با وجود هشدارهای مکرر به ا.ا. ، گروههای تروریستی و شورشیان همچنان از خاک افغانستان برای انجام حملات به پاکستان استفاده میکنند.»
ژنرال چودری گفت: «ما در عزم خود برای از بین بردن این پناهگاهها و حفاظت از مردم پاکستان قاطع هستیم.» او گفت «شواهد نشان میدهند که پناهگاههای تروریستی در افغانستان وجود دارند» و حکومت ا.ا. را به عدم اقدام قاطع علیه گروههای تروریستی، از جمله گروههای مرتبط با تحریک طالبان پاکستان متهم کرد.
حکومت ا.ا. در افغانستان اتهامات مبنی بر اینکه تحریک طالبان پاکستان از خاک افغانستان فعالیت میکند را رد کرده است.
منابع مقامات محلی در کابل امروز شنبه به خبرگزاری طلوع نیوز اطلاع دادند که ساعت ۹:۳۰ صبح (به وقت محلی) یک انفجار شدید در مقابل درب بیمارستان «شیخ زاید» در نزدیکی وزارت کشور افغانستان واقع در محدوده حوزه ۱۵ امنیتی شهر کابل رخ داده است.
براساس این گزارش، تاکنون علت انفجار و تلفات آن مشخص نشده است.
حکومت ا.ا. در افغانستان در همین حال درباره این موضوع اطلاع بیشتری ارائه نکرده است.
همزمان گزارشها از خوست حاکی است که صدها تن از شهروندان این ولایت ظهر امروز با راهاندازی تظاهراتی در محکومیت به حمله هوایی پاکستان به خاک افغانستان شعار دادند.
آنها ضمن محکوم کردن حملات هوایی پاکستان به ولایت پکتیکا از حمله تلافیجویانه حکومت ا.ا. علیه پاکستان استقبال کردند.
شهروندان خوست حملات هوایی پاکستان به خاک افغانستان را را تهدیدی برای صلح و ثبات منطقه خوانده و از حکومت ا.ا. خواستهاند که موضع قاطعتری در برابر «تجاوزات» پاکستان اتخاذ کند.
مناطق مرزی قبایلی میان افغانستان و پاکستان همواره از نقاط پرآشوب و حملات مسلحانه میان دو کشور بوده است.
خط دیورند و مرز بین افغانستان و پاکستان پیش از به قدرت رسیدن ا.ا. نیز موضوع اختلاف میان کابل و اسلامآباد بود.
این مرز در سال ۱۸۹۳ قلمرو میان حکومت افغانستان و هند بریتانیایی را مشخص کرد و عبدالرحمن، پادشاه وقت افغانستان و سرمورتیمور دیورند، نماینده بریتانیا آن را امضا کردند ولی این مرز هیچگاهی از سوی دولتهای افغانستان دستکم در یک قرن گذشته به رسمیت شناخته نشده است.
مقامهای پاکستانی مدعی هستند که افغانستان میزبان هزاران طالبان پاکستانی در نزدیکی این مرز است و حکومت طالبان به آنها پناه داده است. مقامهای حکومت ا.ا. بارها این موضوع را رد کردهاند.
همزمان مقامات حکومت ا.ا. در یک رویداد جداگانه امروز از انفجار یک بمب انتحاری خبردادند
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "حکومت ا.ا.به اهدافی در پاکستان «حمله انتقامی» انجام داد؛ ارتش پاکستان: مانع هجوم شدیم"