مقامهای محلی در ننگرهار در شرق افغانستان تایید کردهاند که دستکم ۳۵ نفر در پی بارش شدید باران و طوفان روز دوشنبه، ۲۵ سرطان/تیر در این ولایت جان باختند.
سخنگوی والی ا.ا. در ولایت ننگرهار به بیبیسی گفته بر اثر این رویداد طبیعی بیش از ۳۰۰ نفر نیز زخمی شدهاند.
مقامهای محلی گفتهاند که پنج عضو یک خانواده در میان کشتهشدگان بودند که بر اثر ریزش سقف خانه شان در ولسوالی سرخرود کشته شدند. گزارش شده که در میان کشتهشدگان و مجروحان ، زنان و کودکان نیز هستند.
این مقامها همچنین از احتمال افزایش شمار قربانیان و مجروحان خبر دادهاند.
بیشتر قربانیان و مجروحان این رویداد به بیمارستانهای محلی انتقال یافته و تصاویر منتشر شده پزشکانی را نشان میدهد که در حال رسیدگی به وضعیت زخمیان و مصدومان این حادثه هستند.
- سیل در برزیل؛ فرودگاهی که دریاچه شده و هواپیمایی که زیر آب رفته
- سازمان بهداشت جهانی: وضعیت در مناطق سیلزده افغانستان بسیار بحرانی است و بارانهای بیشتر در راه است
- آلبوم عکس: بارندگی و سیل مرگبار در افغانستان؛ شمار جانباختگان به دستکم ۵۰ نفر افزایش یافت
به گفته مقامهای محلی، بارش شدید باران، طوفان و سیل در شهر جلالآباد و چند ولسوالی دیگر این ولایت در کنار تلفات انسانی، باعث تخریب خانهها و محصولات کشاورزی نیز شده است.
گفته شده در برخی مناطق دکل/پایههای برق و شبکههای مخابراتی واژگون شده که سبب قطع شدن برق و اختلال در خدمات مخابراتی در مناطق آسیبدیده شده است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی ا.ا.در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس، از اقدام برای رسیدگی به قربانیان و نجات مردم از طوفان خبر داده و گفته که به مقامهای محلی دستور داده شده تا به خانوادههای بیجا شده، سرپناه غذا و دارو فراهم سازند.
او همچنین افزوده است: «به ارگانهای نظامی دستور داده شده که بخاطر نجات مردم از همه امکانات دست داشته شان استفاده کنند.»
حامد کرزی، رئیسجمهور سابق افغانستان که در کابل بهسر میبرد در واکنش به این حادثه ابراز تاسف کرده و از تجار ملی و نهادهای امدادرسان خواسته به افرادی که از این رویداد متضرر شدهاند، کمکهای فوری مورد نیاز شان را فراهم کنند.
محمد اشرف غنی، رئیسجمهور پیشین افغانستان که در امارات زندگی میکند، هم به این رویداد واکنش نشان داده و آن را «لحظاتی پر غم و تاثر» خوانده و در پستی در ایکس به «شکننده» بودن این کشور نسبت به عواقب تغییرات اقلیمی اشاره کرده است. آقای غنی پیشنهاد کرده که مردم باید با همکاری همگانی دست به کار شوند و «بندهای خاکی» در مناطق سیلخیز ایجاد کنند.
افغانستان یکی از فقیرترین کشورهای دنیاست که در سال جاری شاهد بارانهای سیلآسا و مرگ صدها نفر بر اثر رویدادهای طبیعی بوده است.
سیلابهای شدید در ماه مه سال جاری میلادی در این کشور جان صدها نفر را گرفت و بخش زیادی از زمینهای کشاورزی را از بین برد. این درحالیست که حدود ۸۰ درصد از جمعیت این کشور برای امرار معاش به کشاورزی وابسته است.
تغییرات آب و هوایی باعث شده که افغانستان به طور غیرمعمولی زمستان بسیار خشک و بهار پربارشی را تجربه کند.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "دستکم ۳۵ کشته به دنبال باران سیلآسا و طوفان در شرق افغانستان"