مسوولان وزارت صحت عامه در نشست روز جهانی پیکار با بیماری سرطان، میگویند که از میان نزدیک به ۲۳هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور، ۱۶هزار تن آنان در سال گذشته جان باختهاند.
حبیب الله آخندزاده، معین عرضه خدمات وزارت صحت عامه، که در این نشست سخت میزد، میگوید که پس از بیماریهای قلبی، بیماری سرطان بیشترین آمار مرگ و میر را در جهان دارد.
نزدیک به ۲۳هزار واقعه مثبت بیماری سرطان در سال ۲۰۲۲ در سراسر کشور به ثبت رسیده است.
حبیب الله آخندزاده گفت: «در افغانستان امسال بیماران مبتلا به سرطانی ۳۸هزار ۵۵۴ و در سال گذشته میلادی واقعات تازه سرطان ۲۳هزار به ثبت رسیده است و ۱۶هزار تن جان باختهاند.»
ذبیح الله هاشمی، مسوول پروگرام ملی کنترول سر طان، در این نشست گفت: «میتواند هر شخص جامعه در هر قشر که باشد در هر سطح که باشد حمایت و اشتراک در تداوی سرطان را با خود داشته باشد به شکل ساده هم میشود به شکل قوی هم میشود.»
احمد سیر پاسون، رییس طب معالجوی وزارت صحت عامه، گفت: «سروی اداره جهانی آی آر در باره سرطان نشان میدهد که از میان صد نفر دوازده تن آن به سر طان مبتلا میشوند که از این جمله یازده تن آنان جان میدهند.»
از سوییهم، برخی از شرکت کنندگان، برگزاری این گونه نشستها را از بهر آگاهیدهی درباره بیماریهای سرطانی به مردم مهم میدانند.
تمکین، پزشک، در این نشست میگوید: «برگزاری این گونه برنامهها برای اکثریت مردم بسیار مفید است و بیشتر بر مردم جامعه ما که از همه چیز عقب مانده اند.»
صدیقه، اشتراک کننده در این نشست، میگوید: «کشنده شاید نباشد تداوی پیشرفت کرده. نظر شخصی من این است که این گونه برنامهها بیشتر شود خوبتر است.»
بیماری سر طان پس از بیماری قلبی بیشترین آمار مرگ و میر را در جهان دارد؛ براساس آمارها، ۴۴ میلیون تن در سال گذشته در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شدند که از میان آنان، ده میلیون جان باختند.
عرض ادب و احترام خدمت شما
درباره سرطان در افغانستان عرض میدارم
که غذا های ما پلان شده نیست مثلا باید مردم ما و تمام آنانکه میخواهنداز سرطان جلوگیری شود غذا های که ضرر رسان است مانند قند های تولیدی گوشت های نیمپخت غذاها که ازطرف اداره صحت تید نشده باعث میشود که مردم را به این ویروس دچار نماید
افغانیستان ولیت غزنی