احمد وحیدی، وزیر داخلۀ ایران گفته است که برای مهاجرین افغان دارای اقامت ایران، شناسه شناخت کارت توزیع میشود و مهاجرین که به گونهٔ غیرقانونی به ایران آمده اند نیز به کشورشان بازگردانده خواهند شد.
بر اساس گزارش رسانههای ایران، وزیر داخلۀ آن کشور گفته است که در مشوره با حکومت طالبان برای مهاجرین قانونی افغان شناخت کارت موسوم به “یکتا” جهت شناسایی آنان توزیع خواهد شد.
وحیدی روز چهارشنبه ۲۹ نومبر (هشتم قوس) به خبرنگاران گفت: “طرح ساماندهی مهاجران در دو بخش است، یعنی آن دسته از افغانستانیهایی که مجوز دارند و آن دسته که مجوز حضور در کشورمان را ندارند. بنابراین آنهایی که دارای مجوز حضور در کشورمان نیستند باید برگردانده شوند، اما آنهایی هم که دارای مجوز هستند که میتواند مجوز کار باشد یا فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری، بایستی بر اساس چارچوبهای ساماندهی شده که در دست اجرا است، اقدامهای لازم صورت گیرد”.
وزیر داخلۀ ایران ناوقت روز گذشته ۲۹ نومبر (هشتم قوس) در شبکه اجتماعی ایکس نیز نگاشته است که ۴۰۰هزار مهاجر غیرقانونی افغان به کشورشان بازگردانده شده اند، اما بخشی از این مهاجرین دوباره به ایران بر میگردند.
او گفته است: “ما قوانین بازدارندهای برای جلوگیری از بازگشت مجدد آنها [مهاجرین افغان] نداریم. باید این مسله حل شود و این کار نیاز به قانون دارد”.
بر اساس آماری که وحیدی ارایه کرده است، در حال حاضر پنج میلیون مهاجر افغان در ایران به سر میبرند، اما او در مورد شمار دقیق مهاجرین قانونی و غیرقانونی چیزی نگفته است.
این در حالی است که اخیراً علاوه بر پاکستان، ایران نیز اخراج مهاجرین غیرقانونی افغان را آغاز کرده است.
بر اساس آمار وزارت امور مهاجرین و عودتکنندگان حکومت طالبان، از تاریخ اول تا هشتم قوس، حدود هشتهزار مهاجر افغان به گونۀ اجباری از ایران به افغانستان بازگردانده شده اند.
ایران که حدود ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد، میزبان یکی از بزرگترین جمعیت پناهندگان در جهان است که اکثر آنان افغانهای اند که در طول ۴۰ سال جنگ به آن کشور پناهنده شده اند.
سازمان بین المللی مهاجرت میگوید که در حال حاضر حدود ۴.۵ میلیون افغان در ایران زندگی میکنند، اما تهران این آمار را بیش از پنج میلیون تخمین زده است.
این سازمان در گزارش سال ۲۰۲۳ خود گفته است که تعداد افغانهایی که از ایران خارج میشوند بیشتر از آنانی اند که وارد آ ن کشور میشوند.
یک نظر بگذارید