صلیب سرخ: بیش از ۱۱هزار کودک مبتلا به فلج مغزی را در افغانستان درمان کرده‌ایم

کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ از ارایۀ خدمات توان‌بخشی حیاتی برای بیش از ۱۱هزار کودک مبتلا به فلج مغزی در افغانستان خبر داد.

این کمیته ناوقت روز دوشنبه دوم دسمبر (۱۲ قوس) با نشر اعلامیه‌ای به مناسبت “روز جهانی افراد دارای معلولیت” گفت که از آغاز سال ۲۰۲۴ تا پایان ماه سپتمبر امسال، برای شش‌هزار و ۵۸۲ پسر و چهارهزار و ۴۶۱ دختر مبتلا به فلج مغزی، رسیدگی کرده است.

بر اساس معلومات این کمیته، در حال حاضر هفت مرکز توان‌بخشی فزیکی تحت حمایت صلیب سرخ در سراسر افغانستان فعال است و در این مراکز برای کودکانی که دچار اختلال مغزی اند، خدمات صحی ارایه می‌شود.

صلیب سرخ همچنان گفته است که در زمان مشابه سال گذشته میلادی، خدمات توان‌بخشی حیاتی را برای شش‌هزار و ۷۲۶ کودک پسر و چهارهزار و ۵۷۰ کودک دختر ارایه کرده بود.

کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ همچنان افزوده که با وجود چالش‌های دسترسی به مراقبت‌های صحی در افغانستان، در جریان سال‌های طولانی برای بهبود وضعیت کودکان مبتلا به فلج مغزی تلاش کرده است.

در اعلامیه آمده است که در حال حاضر، کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ در خط مقدم کمک به بیماران مبتلا به فلج مغزی در افغانستان قرار دارد. این نهاد همچنان از عدم رسیدگی به اکثر بیماران فلج مغزی در نقاط دوردست این کشور ابراز نگرانی کرده است.

متخصصان باور دارند که فقر، آسیب‌ها، عدم آگاهی صحی و عدم معاینه منظم مادران قبل از و در طول بارداری، عواملی اند که باعث فلج مغزی در نوزادان شده می‌توانند.

به گفتۀ آنان، تغذیه ناکافی برای مادر در دوران بارداری و افزایش فعالیت بدنی مانند کارهای شاقه در بخش زراعت نیز می‌تواند احتمال ابتلای کودکان به این بیماری را افزایش دهد.

فلج مغزی یک اختلال در اوایل دوران کودکی است که در اثر آسیب به مغز در حال رشد ایجاد می‌شود که در نتیجه بر حرکت بدن، کنترول عضلات، هماهنگی عضلات، توان عضلاتی، واکنش، وضعیت بدن و تعادل تاثیر می‌گذارد.

به گفتۀ متخصصان، این ناتوانی یک بیماری مادام‌العمر است و برای هر کودک متفاوت است. این اختلال می‌تواند در سه مرحله “در دوران بارداری، هنگام تولد و یا مدت کوتاهی پس از تولد” رخ دهد.

کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ گفته است که هیچ درمان شناخته شده‌ای برای فلج مغزی وجود ندارد و هرگونه آسیب به مغز غیرقابل برگشت است، اما بیماران مبتلا به فلج مغزی می‌توانند از درمان‌های حمایتی مانند فزیوتراپی که به صورت رایگان در هفت مرکز توان‎‌بخشی این کمیته در سراسر افغانستان ارایه می‌شود، بهره‌مند شوند.

منبع

اولین کسی باشید که نظر بدهید on "صلیب سرخ: بیش از ۱۱هزار کودک مبتلا به فلج مغزی را در افغانستان درمان کرده‌ایم"

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما نشر نخواهد شد.


*