محاصره غزه؛ هیچ محموله مواد غذایی در ۶۰ روز گذشته وارد غزه نشده است

Photo: Sarah Darwish

جولیت توما سخن‌گوی آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) گفته که محاصره غزه، قاتل خاموش کودکان و سالمندان در غزه است .

خانم توما محاصره غزه از سوی اسراییل را نکوهش کرده و افزوده که خانواده‌ها به سختی می‌توانند غذا پیدا کنند و کودکان غزه گرسنه به بستر خواب می‌روند.

به گفته سخن‌گوی آنرواُ بیش از پنج‌هزار موتر که حامل کمک‌های نجات‌بخش هستند، در نقاط گونه‌گون منطقه آماده‌ی ورود به غزه هستند.

سخن‌گوی آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی گفته است: «محاصره غزه یک قاتل خاموش است. قاتلی خاموش برای کودکان، سالمندان و آسیب‌پذیرترین افراد جامعه. محاصره یعنی خانواده‌هایی که متشکل از هفت یا هشت نفر هستند، ناچارند فقط یک قوطی لوبیا یا نخود را با هم تقسیم کنند. این موضوع فقط مربوط به تأثیرات کوتاه‌مدت نیست، بلکه تأثیرات میان‌مدت و بلندمدتی نیز دارد؛ نداشتن رژیم غذایی متنوع و مغذی، مخصوصاً روی کودکان، مثلاً در هزار روز اول رشد مغزی‌شان. آن‌چه همکاران ما در محل گزارش می‌دهند، این است که رژیم غذایی فعلی، نه مغذی است و نه متنوع.»

نزدیک به ۶۰ روز است که هیچ گونه مواد غذایی، سوخت، دوا یا دیگر اقلام ضروری وارد غزه نشده است. این محاصره که از سوی اسراییل اعمال شده، زندگی ۲.۳ میلیون فلسطینی را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.

خانواده‌ها برای تأمین غذا برای فرزندان خود به شدت دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در میان خیمه‌های آوارگان در نزدیکی منطقه خان یونس، در جنوب نوار غزه، کودکان به دنبال خانواده‌های خود به یکی از آشپزخانه‌ها خیریه هجوم آورده‌اند.

حانی ابوقاسم کارمند آشپزخانه خیریه گفته است: «این خیریه درهای خود را به روی مردمی باز می‌کند که از فاصله‌های دور به این‌جا می‌آیند. آن‌ها از صبح زود می‌آیند تا فقط یک وعده غذا بگیرند. امروز تعدادشان بیشتر شده است. پیش از بسته شدن گذرگاه، غذایی که به آن‌ها داده می‌شد شامل برنج، گوشت و مرغ بود؛ اما امروز غذای ما به چند نوع غذا محدود شده است.»

عبیر ابوشعار یکی از آوارگان فلسطینی گفت: «در تمام جوامع مشخص است که کودکان چه باید بخورند. غذای آن‌ها باید متنوع باشد و حاوی ویتامین؛ اما کودکان ما از خوردن تخم‌مرغ، ماهی، مرغ، میوه و سبزی محروم هستند. آن‌ها فقط به غذاهای کنسر وابسته‌اند که پر از مواد نگه‌دارنده است و هیچ فایده‌ای ندارند. این موضوع برایشان مشکل‌ساز شده است. روی گفتارشان و ذهن‌شان تأثیر گذاشته است.»

این در حالی‌ست که از تاریخ دوم مارچ سال روان میلادی، اسراییل به‌گونه‌ی کامل ورود هر نوع کالا و کمک برای فلسطینیان در نوار غزه را متوقف کرده ‌است.

منبع

اولین کسی باشید که نظر بدهید on "محاصره غزه؛ هیچ محموله مواد غذایی در ۶۰ روز گذشته وارد غزه نشده است"

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما نشر نخواهد شد.


*