مقام ملل متحد بر ضرورت رسیدگی به بحران بشری در افغانستان تاکید کرد

Loading

یک مقام ملل متحد با توجه به بحران بشری، به ویژه بحران‌های ناشی از تغییرات اقلیم و بازگشت مهاجران از ایران و پاکستان، بر اهمیت تلاش‌های هماهنگ برای رسیدگی به نیازهای جاری و بحران کنونی در افغانستان تاکید کرده است.

ادیم ووسورنو، مسوول بخش عملیاتی دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری (اوچا) با نشر گزارشی در مورد وضعیت امدادرسانی در افغانستان گفته است که در ماه‌های اخیر، با افزایش تعداد افغان‌هایی که از پاکستان و ایران بازگشته‌اند، بحران بیشتر شده است.

همچنان این گزارش که روز یکشنبه ۲۸ جولای (هفتم اسد) نشر شد، گفته است که چالش‌های زیست محیطی، از جمله افزایش دما، تغییر الگوی بارش، خشکسالی‌های مداوم و کمبود آب، منجر به بیابان‌زایی گسترده در افغانستان می‌شود و از سویی هم، سیلاب‌های مکرر سالانه هزاران افغان را متاثر می‌کند.

بر بنیاد گزارش، افغانستان با ادامۀ بحران بشری شدید مواجه است و ۲۳.۷ میلیون نفر به کمک نیاز دارند. در این میان، ۱۲.۴ میلیون نفر مصوونیت غذایی ندارند و تقریبا نیمی از جمعیت – حدود ۴۸ درصد نفوس- زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

اوچا گفته است که ادیم ووسورنو، مسوول بخش عملیاتی این اداره از ۱۱ تا ۱۵ می سال روان میلادی از افغانستان بازدید کرد تا وضعیت بشردوستانه را ارزیابی کند و در بحث‌های مهم با شرکا و حکومت ا.ا. در مورد نیازهای فوری مردم افغانستان اشتراک کند.

خانم ورسورنو در سفرش به کابل با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت ا.ا. دیدار و گفتگو کرده است. بر بنیاد گزارش، بخش مهمی از بحث دوطرف حول محور تاثیر تغییر اقلیم بر افغانستان بود، کشوری که به گفتۀ ملل متحد مسوول تنها ۰.۰۸ درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان است، اما عمیقاً از پیامدهای آن متاثر شده است.

همچنان این مقام ملل متحد در دیدار با دین‌محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد حکومت ا.ا. دربارۀ گذار از کمک‌های بشردوستانه به کمک‌های اولیه انسانی گفتگو کرده است.

ووسورنو با سازمان‌های غیردولتی ملی و بین‌المللی و هیات هماهنگ‌کننده اداره برای امداد و توسعه افغانستان در خصوص استراتیژی برای تقویت هماهنگی و بهبود ارسال کمک‌ها نیز بحث کرده است.

او در سفرش به ولایت هرات از مناطق زلزله‌زده و نیز از پناهگاه‌ها و مراکز صحی در ولسوالی انجیل بازدید کرده و با گروهی از زنان زلزله‌زده صحبت کرده است.

این مقام ملل متحد پس از گفتگوها، بر کمک‌های بشری دوامدار، راه‌های حل پایدار به شمول حمایت‌های معیشتی و زراعتی و اطمینان از شنیده شدن صدای افغان‌ها از سوی جامعه بین‌المللی تاکید کرده است.

او در پایان ماموریت خود اظهار داشته است: “وضعیت بشری در افغانستان شکنند است. ۲۳ میلیون نفر در سال جاری به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. این پنج برابر تعداد در سال ۲۰۱۹ است.”

وورسونو تاکید کرده است که اکثر نیازمندان را زنان و دختران تشکیل می‌دهند و بیش از ۱.۴ میلیون دختر به گونه مستقیم از ممنوعیت آموزش زنان بعد از صنف ششم متاثر شده اند.

او افزود: “حداقل می‌توان گفت: این یک نگرانی بزرگ است.”

خانم ووسورنو به چالش‌های ناشی از محدودیت‌های کار زنان افغان اشاره کرده و گفته که این محدودیت‌ها لایه دیگری از پیچیدگی را به محیط عملیاتی بسیار دشوار افزوده است.

به گفتۀ او، در حالی که افغانستان با این مقطع حساس مواجه است، اعضای جامعه جهانی باید با هم متحد شوند و حمایت لازم را برای جلوگیری از رنج بیشتر مردم افغانستان فراهم کنند.

منبع

Leave a comment

Your email address will not be published.


*