برنامۀ جهانی غذا در افغانستان (WFP) گفته است که به دلیل افزایش محدودیتها و تغییرات اقلیمی در این کشور، دسترسی مردم به مواد غذایی را به شدت تحت تاثیر قرار داده و افغانستان در حال حاضر، به عنوان یکی از گرسنهترین کشورهای جهان باقی مانده است.
این ادارۀ ملل متحد ناوقت روز دوشنبه ۱۳ جنوری (۲۴ جدی) با نشر پیامی در شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشته است که در سال ۲۰۲۵ میلادی، کم از کم ۵۰۰هزار کودک در افغانستان از بیماری سوتغذیه رنج خواهند برد.
ملل متحد افزوده است: “برنامه جهانی غذا برای حمایت از میلیونها افغان، از جمله با تهیه غذای مغذی برای کودکان دانشآموز در مکاتب تلاش میکند.”
برنامه جهانی غذا همواره از افزایش گرسنگی در افغانستان ابراز نگرانی کرده و خواستار توجه جامعۀ جهانی برای رسیدگی به نیازمندان در این کشور شده است.
ملل متحد همواره از مداخلههای ا.ا. در روند توزیع کمک بشری به نیازمندان در بخشهای این کشور ابراز گرانی کرده و همچنان گفته است که محدودیتها بر زنان و دختران افغان، در رساندن کمکها برای افراد نیازمند را با مشکل روبرو کرده است.
اخیراً برنامۀ جهانی غذا بار دیگر از کمبود بودجه برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفت که از ۱۴ میلیون نیازمند در این کشور، تنها قادر است به نیم آن رسیدگی کند.
پاولین ایلوف، رییس بخش حالت اضطراری این ادارۀ ملل متحد به تاریخ دوم جنوری (۱۳ جدی) در یک پیام ویدیویی در شبکۀ اجتماعی ایکس گفت که امسال تنها برای هفت میلیون نفر که نیازمند به کمکهای بشری اند در نقاط مخلتف افغانستان کمک خواهند کرد.
ایلوف افزود که آنان به دلیل کمبود بودجه از هر دو خانوادۀ نیازمند، تنها به یک خانوادۀ آن رسیدگی خواهند کرد. بر اساس معلومات این مقام برنامۀ جهانی غذا، خانوادههای نیازمند به کمکهای بشری در صورت عدم دریافت کمکها، نمیتوانند به کودکان غذا تهیه کنند و یا خانههای شان را در این فصل سال گرم کنند.
به گفتۀ رییس بخش اضطراری برنامۀ جهانی غذا امسال، افغانستان زمستان سختی در پیش خواهد داشت و به دلیل برفباریهای سنگین بسیاری از راههای مواصلاتی مسدود خواهد شد. او تاکید کرد که آنان به تلاشهای شان برای رسیدگی به نیازمندان در مناطق دوردست افغانستان ادامه داد.
همچنان پیش از این، دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفته بود که فقر و بیکاری، حدود ۵۰ درصد از جمعیت افغانستان، به شمول زنان، را متاثر کرده و در سال ۲۰۲۵، کم از کم ۲۲.۹ میلیون نفر در این کشور به کمکهای بشری نیاز خواهند داشت.
این ادارۀ ملل متحد با نشر گزارشی گفت که در سال ۲۰۲۵ میلادی، ۲۱ میلیون نفر با کمبود آب آشامیدنی و خدمات کافی صحی، ۱۴.۸ میلیون نفر با ناامنی شدید غذایی و ۱۴.۳ میلیون نفر با دسترسی محدود به خدمات صحی مواجه خواهند شد. بر اساس معلومات این ادارۀ ملل متحد، در سال پیشرو، ۷.۸ میلیون زن و کودک نیازمند مواد غذایی مغذی خواهند بود.
به گفتۀ دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد، در اوایل ۲۰۲۵ میلادی، برفباری و بارندگیها در افغانستان
کمتر و همچنان درجه حرارت گرمتر از زمان مشابۀ به سالهای گذشته خواهد بود
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "ملل متحد: افغانستان به عنوان یکی از گرسنهترین کشورهای جهان باقی مانده است"