برنامهٔ جهانی غذا: ۱۵ میلیون افغان با ناامنی شدید غذایی روبرو اند

برنامهٔ جهانی غذا می‌گوید که بیش از ۱۵ میلیون افغان با ناامنی شدید غذایی روبرو اند که از آن جمله ۲.۸ میلیون نفر در سطح گرسنگی اضطراری قرار دارند.

برنامه جهانی غذا در خبرنامه‌ای که روز سه شنبه ۲۰ جون (۳۰ جوزا) در پایان سفر کارل اسکو، معاون اجرایی این سازمان به افغانستان منتشر شد، گفت که برنامهٔ جهانی غذا نیاز فوری به ۹۱۸ میلیون دالر دارد تا جریان کمک‌ها را برای شش ماه آینده در افغانستان حفظ کند.

برنامه جهانی غذا می‌گوید که افغانستان علاوه بر بحران شدید اقتصادی و بشری، از تغییرات اقلیمی نیز متاثر شده و همه ساله آب‌و‌هوای نامساعد اثرات مخربی بر میلیون ها نفر در سراسر کشور می‌گذارد.

برنامهٔ جهانی غذا گفته است که به دلیل کسر جدی بودجه، میزان توزیع بسته‌های غذایی حتا در مناطقی که ناامنی غذایی در سطح بالا قرار دارد متوقف شده و هشت میلیون نفر نیازمند نمی‌توانند کمک‌های اضطراری این سازمان را بدست بیاورند.

برنامه جهانی غذا به تاریخ ششم جون (۱۶ جوزا) نیز گفت که کمک‌های این اداره فقط چهار میلیون را پوشش می‌دهد، در حالی که ۱۵ میلیون نفر در این کشور نمی‌دانند “وعدۀ غذایی بعدی شان از کجا خواهد آمد”.

آقای اسکو هفته گذشته به افغانستان سفر کرد تا عملیات کمک رسانی برنامه جهانی غذا را در کشوری که با بزرگترین بحران بشری در جهان مواجه است، بررسی کند.

برنامه جهانی غذا گفته است که شاهد تاثیرات منفی اعمال محدودیت‌ها بر کار زنان و کسر بودجه بوده که سبب کاهش قابل توجهی در روند کمک‌رسانی به مردم نیازمند شده است.

معاون اجرایی برنامهٔ جهانی غذا برعلاوهٔ کابل، از روند کار این سازمان در چاریکار، مرکز ولایت پروان نیاز دیدار کرد.

کارل اسکو گفت: “با مردان و زنان برنامهٔ جهانی غذا و شرکای ما در سازمان‌های غیرحکومتی که ملاقات کردم، همه عمیقاً به کار خود برای نجات جان‌ها و ایجاد تفاوت متعهد هستند.”

او افزود: “من در مراکز آموزش حرفه‌ای زنان قوی را دیدم که اکنون می‌توانند از طریق درآمد خود خانواده‌های خود را حمایت و تغذیه کنند.”

این مسوول برنامهٔ جهانی غذا به اهمیت کار امدادگران زن در روند کمک رسانی اشاره کرد و گفت که آنها به تلاش‌های خود برای مشارکت همه جانبه زنان افغان در روند کمک رسانی ادامه خواهند داد.

او افزود: “ما به کار برای مشارکت کامل کارمندان زن در سراسر پروسه کمک رسانی ادامه خواهیم داد تا اطمینان حاصل شود که دختران، پسران، زنان و مردان افغان به کمک برنامه جهانی غذا دسترسی برابر داشته باشند.”

امدادرسانان زن

برنامه جهانی غذا می‌گوید که کارل اسکو در دیدار با مقامات طالبان بر نقش حیاتی زنان در ارایه کمک به نیازمندترین زنان و دختران افغان، تاکید کرده است.

اسکو در سفر پنج روزه خود با رهبری سازمان ملل متحد در کابل، دپلومات‌ها و مسوولین سازمان‌های غیرحکومتی نیز دیدار و گفتگو کرده است.

کارل اسکو در پایان سفر خود به افغانستان خواستار تداوم کمک‌های بشردوستانه به مردم این کشور شد و گفت: “جهان نمی‌تواند به مردم افغانستان پشت برگرداند، ما باید برای کارمندان مرد و زن محیط امن و مناسب پیدا کنیم، اما بدون بودجه کافی، ما نمی‌توانیم برای دختران، پسران، زنان و مردان که در سراسر کشور نیازمند اند،کمک فراهم کنیم.”

این در حالی است که ملل متحد و اداره‌های امدادرسان بشری پیشنهاد مالی کمک‌ها به افغانستان را در سال ۲۰۲۳ از ۴.۶ میلیارد دالر به ۳.۲ میلیارد دالر کاهش دادند.

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد (اوچا) گفته است که محدودیت‌های طالبان بر کار زنان امداد رسان در این “تغییر عملیاتی” دخیل بوده است.

حکومت طالبان در نزدیک به دو سال گذشته، محدودیت‌های فراوانی را بر کار، آموزش و فعالیت‌های اجتماعی زنان در افغانستان وضع کرده اند.

طالبان نه تنها زنان را از کار در دفاتر دولتی، سازمان‌های غیرحکومتی و دفاتر ملل متحد، بلکه از رفتن به مکتب و پوهنتون نیز منع کرده اند. این گروه فقط دختران را تا صنف ششم اجازه رفتن به مکتب می‌دهند. علاوه بر آن، زنان از رفتن به پارک‌های تفریحی،‌ حمام عمومی و کلپ‌های ورزشی، نیز منع شده اند.

طالبان می‌گویند که بر اساس “شریعت اسلامی و فرهنگ افغانی” به زنان اجازه کار و تحصیل می‌دهند.

سازمان‌های امدادرسان هشدار داده اند که ممانعت بر کار امدادرسانان زن در افغانستان، رسانیدن و توزیع کمک‌ها را به افغان‌هایی که به شدت نیازمند کمک اند، متاثر کرده است.

منبع

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما نشر نخواهد شد.


*