
شماری از کشاورزان در ولایتهای گوناگون کشور میگویند نبود امکانات نگهداری مناسب باعث شده تا محصولاتشان را پیش از خرابشدن، با بهای اندک به فروش برسانند.
زین العابدین کشاورز گفت: «سردخانه نیست و ما یک پلاستیک این میوهها را به ۳۰ افغانی که یک کیلوی آن پنج افغانی هم نمیشود میفروشیم و برای ما هیچ فاید ندارد و اگر این محصولات برسد و سردخانه باشد، آنوقت به دو تا سه صد به فروش خواهد رسید.»
حبیبالله کشاورز نیز گفت: «سردخانه نداریم. وقتی که محصولات ما میرسد ترکاری ما بسیار ارزان به فروش میرسد حتا یک سیر سبزی تا ۳۰ افغانی به فروش میرسد.»
نقیبالله کشاورز افزود: «سردخانه جور شود و این محصولات ما مثل کچالو و پیاز در آن نگهداری شوند. این تقاضای ما از امارت اسلامی است که سردخانه جور کند.»
در واکنش به این چالش، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگوید ساخت شش سردخانه جدید را در شش ولایت کشور آغاز کرده است.
سخنگوی این وزارت میگوید هماکنون ۳۲ سردخانه فعال در سراسر کشور فعال اند که ۹ مورد آن دولتی و باقی خصوصیاند.
غلام محمد کاظم شهامت سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری گفت: «در شش ولایت کار ساخت شش سردخانهها با ظرفیت ۵هزار تُن نیز ناتمام است که با تکمیل این پروژهها مشکلات دهقانان کشور در بخش نگهداری محصولات زراعتی بهگونه قابلملاحظه کاهش خواهد یافت.»
افغانستان با آنکه یک کشور زراعتی است اما نبود سردخانهها سبب خرابشدن محصولات کشاورزی میشود. چالشی که همهساله کشاورزان از آن شکایت داشتهاند، زیرا این مساله سبب زیانهای هنگفت برای آنان میشود
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "نبود سردخانهها؛ چالش جدی کشاورزان"