نخستین برف باری زمستان امسال در کابل

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت ا.ا. می‌گوید که ریزش برف و باران شدید در اکثر ولایات افغانستان به شمول کابل آغاز شده و در حال حاضر جریان دارد.

کابل که از قدیم گفته شده بود که “بی زر باشد و بی برف نی” از نیمه‌های دیشب به این‌سو، شاهد ريزش اولين برف در طول سال بود و با ابراز خوشی پایتخت‌نشینان استقبال شد.

ریاست هواشناسی گفته است که از دیروز به این‌سو، به شمول کابل در ۳۳ ولایت افغانستان برفباری و باران شدید آغاز شده و ریزش برف در برخی ولایات تا دو روز دیگر ادامه خواهد یافت.

این اداره افزوده است که در حال حاضر، به استثنای ولایت نیمروز، ریزش برف و باران به شمول سالنگ‌ها در تمامی ولایات افغانستان جریان دارد.

در این حال، محمد اشرف حق‌شناس، سخنگوی وزارت فواید عامۀ حکومت ا.ا. گفته است که هم اکنون، برفباری شدید در دو طرف سالنگ جریان دارد و ضخامت برف در برخی از ساحات آن، بین ۴۰ تا ۵۰ سانتی می‌رسد.

حق‌شناس افزوده که این شاهراه در حال حاضر به روی موترهای مسافربری باز است، اما به دلیل جلوگیری از حوادث ترافیکی، از تردد موترهای باربری به گونۀ موقت از این مسیر جلوگیری کرده اند.

او همچنان گفت: ” “به دلیل بارش سنگین برف در میدان وردک، شاهراه کابل – بامیان به روی ترافیک مسدود شده است. همچنان در ولایات غور، بامیان، پکتیا، دایکندی، فاریاب، میدان وردک، لوگر، غزنی و بدخشان برفباری شدید جریان دارد که خوشبختانه راه‌های مواصلاتی مربوط این به این ولایات به روی ترافیک باز است.”

سخنگوی وزارت فواید عامۀ حکومت ا.ا. همچنان گفته است که کوتل قم در سرپل نیز به دلیل برفباری شدید مسدود شده و تلاش‌های آنان برای بازگشایی تمامی راه‌ها به شمول این مسیر جریان دارد. همچنان برخی از باشندگان ولایت غور گفته اند که شاهراه عمومی غور – کابل به روی تمامی موترها مسدود شده، اما ا.ا.این ادعا را رد کرده اند.

برفباری و باران شدید در اکثر ولایات افغانستان در حالی جریان دارد که اخیراً ادارۀ هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد (اوچا) از پیامدهای خشکسالی در افغانستان اظهار نگرانی کرد.

به گفتۀ اوچا با آنکه افغانستان در میان ده آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی قرار دارد، آمادگی‌ها برای مقابله با آن در حد صفر است.

بر بنیاد معلومات ملل متحد، حدود ۶۰ درصد مردم افغانستان به زراعت وابسته اند و هرگونه تغییرات در این بخش، بر معیشت و درآمد روزمرۀ آنان تاثیر جدی خواهد داشت و همچنان ادامۀ این وضعیت، سبب ناامنی غذایی و افزایش موارد سوتغذیه خواهد شد.

ملل متحد با ابراز نگرانی تاکید کرده که پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که افزایش دما، سبب ذوب شدن یخچال‌های طبیعی و برف در مناطق کوهستانی و دوردست افغانستان خواهد شد و ادامه این وضعیت، روی کاهش آب‌‌ آشامیدنی در شهرها تاثیر خواهد گذاشت.

همچنان ملل متحد پیشبینی کرده که با آغاز فصل کشت و زراعت در بهار پیشرو، بارندگی کاهش خواهد یافت و همچنان درجه حرارت از حد میانگین بیشتر خواهد شد.

بر بنیاد معلومات ملل متحد، تغییرات اقلیمی بر منابع آبی افغانستان تاثیر گذاشته و دسترسی مردم را به آب آشامیدنی دشوار کرده است. به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، با تشدید بحران خشک‌سالی و تغییرات اقلیمی در این کشور، در حال حاضر ۲۱.۲ میلیون نفر در افغانستان به آب آشامیدنی دسترسی ندارند.

به گفتۀ سازمان ملل متحد، ۲۵ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان با شرایط خشکسالی شدید یا فاجعه‌بار مواجه است که بیش از ۵۰ درصد جمعیت را متاثر می‌کند.

منبع

اولین کسی باشید که نظر بدهید on "نخستین برف باری زمستان امسال در کابل"

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما نشر نخواهد شد.


*