نگرانی اعضای شورای امنیت از محدودیت‌ها در افغانستان

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد بر تدوین نقشه راه‌حل سیاسی به‌منظور دستیابی به افغانستان با ثبات، ادغام کامل آن در جامعه جهانی و انجام تعهدات بین‌المللی افغانستان تاکید کرده‌اند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در یک اعلامیه‌ که به تازگی همگانی شده، گفته است که در نشست چند روز پیش این شورا درباره افغانستان، اعضای این شورا نگرانی عمیق خود را از محدودیت‌ها بر زنان و دختران از جمله بسته شدن انستیتوت‌های طبی به‌روی دختران ابراز کرده و از حکومت سرپرست در افغانستان خواستار لغو این محدودیت‌ها شده‌اند.

اعضای شورای امنیت، نقش ملل متحد را در پیشبرد صلح و ثبات در افغانستان مهم خوانده و تاکید کرده‌اند که تلاش‌ها برای حل مسایل افغانستان به‌شمول روند دوحه و صلح و ثبات در منطقه و فراتر از آن حیاتی است.

در بخشی از اعلامیه شورای امنیت سازمان ملل متحد در باره افغانستان نگاشته شده است: «آنان تاکید کردند که گفت‌وگو، مشورت و تعامل میان همه ذینفعان مرتبط افغان، منطقه و جامعه جهانی از جمله از طریق روند دوحه که توسط سازمان ملل متحد برگزار شود، برای حل‌وفصل سیاسی در افغانستان و همچنین صلح و ثبات در افغانستان، منطقه و فراتر از آن حیاتی است. آنان هم‌چنان بر اهمیت انکشاف یک نقشه راه‌حل سیاسی که باید با همه ذینفعان مربوط شود، به منظور دستیابی به یک افغانستان در صلح با خود و همسایگانش، ادغام کامل مجدد در جامعه بین‌المللی و انجام تعهدات بین‌المللی آن، تاکید کردند.»

در بخش دیگر این اعلامیه درباره عمل‌کرد امارت اسلامی در برابر زنان و دختران در افغانستان هم‌چنان آمده است: «اعضای شورای امنیت عمیقاً نگران تأثیر منفی سیاست‌ها و عمل‌کردهای طالبان هستند که بهره‌مندی زنان و دختران از حقوق بشر و آزادی‌های اساسی خود را بر صلح، ثبات و توسعه افغانستان و مردم آن محدود می‌کند. آنان از طالبان خواست که به سرعت این سیاست‌ها و تصمیم اخیر مبنی بر تعلیق دست‌رسی زنان و دختران به تحصیل در موسسات پزشکی خصوصی و دولتی را تغییر دهند. تحولات مثبت در این زمینه برای ایجاد اعتماد با جامعه بین‌المللی بسیار مهم است.»

در اعلامیه شورای امنیت بار دیگر بر کار گرفته نشدن خاک افغانستان ضد کشورهای دیگر نیز تاکید شده و اعضای این شورا از حکومت سرپرست خواسته‌اند تا در پیکار با هراس‌افگنی تلاش بیشتر کند.

ویس ناصری آگاه مسایل سیاسی به طلوع‌نیوز گفت: «حق کار و تحصیل، حق حضور و فعالیت در اجتماع و آزادی جریان‌های سیاسی را تضمین نکنند، هیچ کشوری در جهان حاضر به شناسایی امارت اسلامی نخواهد بود.»

پیکار با قاچاق، کشت کوکنار و تولید مواد مخدر و برداشتن موانع در روند دست‌رسی به کمک‌های بشری از دیگر خواست‌های اعضای شورای امنیت از حکومت سرپرست است؛ اما امارت اسلامی تا اکنون در باره این اعلامیه چیزی نگفته است.

منبع

اولین کسی باشید که نظر بدهید on "نگرانی اعضای شورای امنیت از محدودیت‌ها در افغانستان"

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما نشر نخواهد شد.


*