شرکت کنندگان نشست پیکار در برابر داعش در ریاض بر پیکارهای جدی در برابر گروههای هراسافگن به ویژه داعش تاکید ورزیدند.
انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده امریکا در این نشست گفته است که به هدف حفظ منافع امریکا و جلوگیری از احیای هراسافگنی در افغانستان متعهد به پیکار با گروه داعش است.
آقای بلینکن در این باره گفت: «در پیوند با افغانستان، ما همواره روشن ساختهایم که بر منافع اصلی و امنیت ملی ما و همچنان برای جلوگیری از احیای دوباره هراسافگنی برخاسته از افغانستان تمرکز میکنیم و اگر نیاز باشد برای پیکار این پدیده گام بر میداریم. افزون بر این ما به متحدان مان و همسایگان افغانستان برای تقویت ظرفیتها از بهر پیکار با هر فعالیت هراسافگنی که از افغانستان سرچشمه بگیرد، کار میکنیم.»
نشست ائتلاف جهانی پیکار در برابر داعش به روز پنجشنبه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی برگزار شد.
شرکت کنندگان این نشست تمرکز و نظارت بر گروه داعش خراسان را به هدف جلوگیری از گسترش تواناییهای این گروه در بخش گردآوری مالی، سفر و تبلیغات مهم خوانند.
وزیر خارجه عربستان سعودی میگوید برای اینکه افغانستان به پناهگاه امن هراسافگنی مبدل نشود، در این کشور بیشتر کار خواهند کرد.
واشنگتن و ریاض
فرحان، وزیر خارجه عربستان در این نشست افزود: «ما همچنان میخواهیم تکرار کنیم که باید کار خود را بیشتر در افغانستان متمرکز سازیم تا افغانستان نتواند دوباره به پناهگاه امن برای گروههای هراسافگن مبدل شود.»
ذبیحالله مجاهد از ائتلاف جهان پیکار در برابر داعش، خواست تا مساله داعش در افغانستان را بزرگنمایی نکند، و افزود که گروه داعش خراسان از خاک افغانستان برای هیچ کشوری تهدید نیست.
آقای مجاهد در این باره گفت: «داعش حالا کدام تهدیدی نیست، برای هیچ کس و بسیار در حالت گم شدن استند. البته عملیاتهای ما که در دو سال قبل اجرا شدند تمام شان عملیاتهای اوپراتیفی بوده و علیه لانهها و مخفیگاهها تمرکز داشته و بیشتر از صد مرکز آنها از بین رفته است.»
واشنگتن و ریاض
سید اکبر سیال، آگاه مسایل سیاسی، گفت: «حکومت سرپرست مبارزهی را که در برابر داعش یا تروریزم انجام داده است، جهانیان نیز این را اعتراف کردهاند که آنان در این بخش موفق استند.»
سرور نیازی، آگاه دیگر مسایل نظامی، گفت: «اکثر شان در پاکستان ریشه دارند و به دیگر کشورها صادر میشوند. من فکر میکنم که گروه داعش هم در همین سرحدات بین افغانستان و پاکستان و سرحدات آسیای میانه این جاها پنهان استند ولی فعالیتهای شان نسبت به گذشته به مراتب کمتر شده است.»
افزون برآن وزیر خارجه امریکا گفته است که ایالات متحده بیش از ۳۰ میلیون دالر برای برنامههای جدید ضد هراسافگنی به آسیای مرکزی در نظر گرفته است.
این در حالیست که پیش از این وزیر خارجه روسیه در سخنانی در تاجیکستان، واشنگتن را متهم به پشتیبانی از گروه داعش و القاعده در افغانستان کرد و افزود که امریکا این کار را به هدف بیثباتی افغانستان انجام میدهد.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "تاکید واشنگتن و ریاض بر پیکار با هراسافگنی"