واکنش‌ها به تخریب چهار راهی موسوم به عبدالعلی مزاری در غرب کابل

تخریب چهار راهی موسوم به عبدالعلی مزاری در منطقه پل سوخته، از مربوطات غرب کابل که تصویر وی در آن نیز حک شده بود، با واکنش‌های زیادی مواجه شده و برخی از چهره‌های سیاسی و اعضای پیشین پارلمان افغانستان این اقدام طالبان را محکوم کردند.

ویدیوهای که در رسانه‌های اجتماعی به نشر رسیده، نشان می‌دهد که کارمندان شاروالی کابل دیشب، این چهار راهی را تخریب کرده اند. این چهار راهی در دورۀ جمهوریت به نام، عبدالعلی مزاری، فرمانده پیشین جهادی و بنیانگذار حزب وحدت اسلامی افغانستان مسما شده بود.

محمد محقق، مشاور پیشین ریاست جمهوری افغانستان و رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، روز یکشنبه ۲۲ سپتمبر (اول میزان) این اقدام ا.ا. را حملۀ آشکار به هویت جهادی و قومی یک بخشی از این کشور عنوان کرده است.

محقق که در حال حاضر در بیرون از افغانستان به سر می‌برد، در صفحۀ اجتماعی ایکس گفت: “تخریب یاد وارۀ تندیس رهبر شهید مزاری و شهدای عزیز دیگر در چوک شهید مزاری در کابل تعرض آشکار به هویت جهادی و قومی یک بخش بزرگی از مردم افغانستان و یک عمل نفرت‌انگیز در راستای اعمال سیاست‌ها مبتنی بر تبعیض قومی و مذهبی از سوی گروه ا.ا.است.”

رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان گفته است که این کار ا.ا. “به نفع وحدت ملی در این کشور نیست.”

احمد مسعود، رهبر جبهۀ مقاومت ملی افغانستان، به تخریب چهار راهی مزاری واکنش نشان داده و گفته است: “شهدای راه عدالت و آزادی چون استاد شهید، قهرمان ملی [احمد شاه مسعود] و شهید مزاری و بقیه شهدا سنگ قبری و یا خشت میدانی نیستند که با نابودی آن از بین بروند، آن‌ها با مبارزات درخشان بخاطر آزادی و عدالت در دل تک تک این مردم جا دارند.”

ا.ا.تا اکنون دربارۀ تخریب این چهار راهی به گونۀ رسمی ابراز نظر نکرده اند، اما شاروالی کابل از مدتی به این‌سو، روند ساخت و ساز جاده‌های همجوار به آن را آغاز کرده و کار در این ساحات جریان دارد.

عارف رحمانی، عضو پیشین پارلمان افغانستان، گفته است که مزاری یک تندیس و مکانی نیست که با توهین و تخریب آن ا.ا. بتوانند از “اهمیت و درخشندگی” آن بکاهند.

رحمانی افزوده است: “مزاری یک گفتمان سیاسی، یک پارادایم پادارایم دادخواهانه، یک گرایش و کنش درخشنده انسانی در مناسبات جامعه و قدرت و یک خط و جهت روشن اخلاقی است.”

عبدالعلی مزاری، رهبر و بنیانگذار حزب وحدت اسلامی افغانستان، به تاریخ ۲۲ ماه حوت سال ۱۳۷۳ خورشیدی از سوی گروه ا.ا.کشته شد.

مزاری در میان برخی از اقوام ساکن در افغانستان به خصوص هزاره‌های ساکن در این کشور طرف‌داران زیادی دارد.

محمد اشرف‌ غنی، رییس جمهور پیشین افغانستان، در سال ۱۳۹۴ خورشیدی، در دوران حکومت وحدت ملی این کشور، مزاری را “شهید وحدت ملی” لقب داد.

تخریب چهار راهی و تندیس مزاری در غرب کابل توسط ا.ا.در حالی انجام شده است که پیش از این، منابع گفت بودند افراد وابسته به گروه ا.ا.تندیس عبدالعلی مزاری را در چوک موسوم به “شهید مزاری” در ساحهٔ تپهٔ “چونی” در مربوطات مرکز ولایت بامیان انفجار داده اند.

این در حالی است که در سه سال حاکمیت ا.ا.بر افغانستان، دو بار سنگ مقبرۀ احمد شاه مسعود در ولایت پنجشیر نیز تخریب شد و مخالفان ا.ا.، آنان را عامل این کار عنوان کردند.اما ا.ا.پیش از این گفته بودند که این کار توسط افراد ناشناس صورت گرفته و آنان دوباره مقبرۀ این شخصیت جهادی را ترمیم کردند.

منبع

اولین کسی باشید که نظر بدهید on "واکنش‌ها به تخریب چهار راهی موسوم به عبدالعلی مزاری در غرب کابل"

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما نشر نخواهد شد.


*