تیراندازی نظامیان ایرانی بر مهاجران افغانستان که نهاد حقوق بشری موسوم به «حالوش» بر اساس منابع گفته است در آن ۲۶۰ شهروند کشور کشته شدند، واکنشهای گستردهای را به همراه شده است.
کمال ناصر اصولی عضو پیشین مجلس نمایندگان کشور در واکنش به این رویداد گفته است که حاکمیت «با زور» ا.ا. و چالشهای اقتصادی باعث شدهاند که شهروندان از کشور «فرار» کنند.
حنیف اتمر وزیر خارجه دوات پیشین افغانستان این رویدد را «دلخراش و تکاندهنده» خوانده و از مقامها در دولت ایران خواسته است که در این زمینه تحقیقات جامع انجام دهند و جهت تامین عدالت گامهایی را بردارد.
آقای اتمر خطاب به ا.ا. در اکس نوشته است: «یک بار دیگر به حاکمان فعلی کشور یادآوری میکنیم که به ارادهی ملت احترام بگذارند، از محروم کردن مردم دست بردارند و حقوق و آزادیهای مردم را محترم بشمارند تا هموطنان ما ناچار به ترک خانه و کاشانهشان نشوند.»
در همین حال محسن داور عضو ارشد جنبش حفاظت از پشتونها، تیراندازی مرزبانان ایرانی بر مهاجران افغانستان را «قتل عام و جنایت علیه بشریت» خوانده است.
او در پیوند به این رویداد در اکس نگاشته است: «بیرحمی محض علیه افغانهای آسیب پذیری که از آزار و شکنجه پناه میبرند، بسیار ناراحتکننده است.»
از طرفی هم فوزیه کوفی نماینده پیشین مردم بدخشان در پارلمان کشور در واکنش به این رویداد گفته است: «مردم افغانستان در میان گزینههای دشوار قرار گرفتهاند. در این روزها حداقل همسایههای ما دلیل داغهای سوزان بیشتر نشوند.»
همزمان با این عالمه بیات فعال حقوق بشر این رویداد را «جنایت» عنوان کرده و خاطرنشان ساخته است که دفتر نمایندگی ملل متحد در امور پناهندگان مسئولیت دارد از حقوق مهاجران دفاع کند.
این فعال حقوق بشر در اکس نگاشته است: «آنچه با هموطنان ما در سرحد ایران رخ داده، جنایت است. ایران تمام کنوانسیونهای مرتبط با حقوق پناهجویان و پناهندگان را زیر پا کرده و دست به انجام چنین جنایات میزند.»
نهاد حقوق بشری ایران موسوم به «حالوش» با استناد به روایت مهاجران گزارش داده است که در تیراندازی مرزبانان ایرانی بر مهاجران افغانستان، حدود ۲۶۰ تن کشته شدهاند.
بر بنیاد گزارش این نهاد حقوق بشری، این رویداد شام یکشنبه (۲۲میزان) در منطقه سراوان در مرز کلگان ایران با افغانستان رخ داده است.
بر اساس این گزارش، نظامیان ایرانی هنگامی بر مهاجران افغانستان تیراندازی کردند که آنان قصد ورود به خاک این کشور را داشتند.
حالوش افزوده است که نیروهای نظامی ایران در منطقه مرزی به کمین این گروهی از مهاجران افغانستان نشستند و اقدام به تیراندازی کردند که منجر به کشته و زخمی شدن نزدیک به ۳۰۰ نفر آنان شد.
حالوش این آمار را به نقل از مهاجران نجاتیافته از این رویداد ارائه کرده است.
آمو نتوانسته است این آمار را به گونه مستقل تایید کند.
مقامهای ایرانی تا اکنون در این باره چیزی نگفتهاند.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "واکنشها به تیراندازی بر مهاجران در ایران: حاکمیت «با زور» ا.ا. و مشکلات اقتصادی مردم را مجبور به مهاجرت میکند"