سازمان پزشکان بدون مرز در گزارشی تصویر تاریکی از وضعیت کودکان مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان ارائه کرده است.
براساس این گزارش، عوامل سوءتغذیه همچنان پابرجا است و مردم برای دسترسی به مراقبتهای صحی اولیه و اضطراری تقلا میکنند.
طبق گزارش پزشکان بدون مرز، وضعیت تیره و تار اقتصادی افغانستان بیانگر آن است که بیشتر مردم احتمالا در گذشته میتوانستند از پس مخارج درمان در درمانگاههای خصوصی بربیایند، ولی حالا متکی به حمایت مراکز درمانی تحت حمایت سازمانهای بینالمللی هستند.
گزارش افزوده است که بسیاری از مردم یا به مراکز درمانی دسترسی ندارند یا مجبورند که فاصلههای زیادی را با قبول هزینه و صرف وقت بپیمایند و به درمانگاههای دور بروند.
این سازمان در ولایتهای هرات، قندهار و هلمند با اجرای طرحهای تغذیهدرمانی با سوءتغذیه حاد مقابله میکند و در حال افزایش قابلیت پذیرش بیماران بیشتر در مراکز تحت حمایت خود است.
پزشکان بدون مرز در گزارش خود افزوده است که در سال ۲۰۲۳ در این سه ولایت بیش از ۱۰هزار و ۴۰۰ کودک زیر پنج سال را تحت درمان قرار داد.
طبق این گزارش، این سازمان در چهار ماه نخست سال جاری میلادی دوهزار و ۴۱۶ کودک مبتلا به سوءتغذیه را درمان کرد که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته افزایش پنج درصدی را نشان میدهد.
این سازمان خیریه پزشکی همچنین افزوده است که تیمهای پزشکیاش پارسال بیش از ششهزار و ۹۰۰ کودک مبتلا به سوءتغذیه را در مراکز درمانی سرپایی خود ثبت نام کردند.
نویسندگان این گزارش افزودهاند که پدران و مادران کودکان مبتلا به سوءتغذیه گفتهاند که برای تغذیه خانوادههای خود تقلا میکنند، چون پول ندارند.
همچنین مادران شیرده گفتهاند که به دلیل نداشتن دسترسی به غذای کافی نمیتوانند برای نوزادان خود شیر کافی تولید کنند، چیزی که خود بر وضعیت سلامت کودکان تاثیر منفی میگذارد.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "پزشکان بدون مرز: مردم افغانستان برای دسترسی به مراقبتهای صحی اضطراری تقلا میکنند"