هشدار سازمان ملل از پیامدهای کاهش بودجه‌‌های صحی در افغانستان

Photo: Diana Korbova

ام فلیچر معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه، در جریان سفرش به قندهار از پیامدهای شدید کاهش بودجه‌های صحی هشدار داده است. 

 او گفته که بسته‌شدن صدها مرکز درمانی، میلیون‌ها نفر را از خدمات اساسی محروم و فشار سنگینی بر شفاخانه‌های باقی‌مانده وارد کرده است.

تام فلیچر اظهار داشت: «ما اغلب درباره کاهش بودجه به‌صورت عدد و آمار صحبت می‌کنیم. اما از تصمیم‌گیرندگان می‌خواهم به شفاخانه‌هایی مانند این در قندهار سر بزنند؛ جایی که تنها در چند ماه گذشته ناچار شدیم ۴۰۰ مرکز درمانی را ببندیم و این به معنی محروم‌شدن بیش از سه میلیون نفر از خدمات اولیه صحی است.»

به گفته او، کاهش کمک‌ها باعث شده که بسیاری از کارکنان صحی، به‌ویژه زنان، با کاهش بودجه‌های صحی ۵۰ تا ۶۰ درصدی در حقوق خود روبه‌رو شوند.

سید عبدالله احمدی پزشک افغان نیز بر اهمیت سیستم‌سازی و قانون‌گذاری در عرصه صحی تاکید کرد و گفت: «اگر کمک‌های خارجی هم باشد، اما سیستم و قانون منظم وجود نداشته باشد، خدمات صحی ناکام خواهد شد. وزارت صحت عامه باید به متخصصانی که در داخل کشور در بخش سیستم‌سازی مهارت دارند، صلاحیت دهد.»

اما وزارت صحت عامه اطمینان می‌دهد که خدمات بهداشتی در کشور باثبات است. 

شرافت زمان امرخیل سخن‌گوی این وزارت گفت: «سیستم مرکزی صحی هم‌چنان فعال است و خللی در خدمات ضروری به میان نیامده. ما در تلاش هستیم که برای خدمات حمایوی که قبلاً از سوی نهادهای جهانی ارایه می‌شد، راه‌حل‌های جاگزین پیدا کنیم.»

سازمان جهانی بهداشت پیش‌تر هشدار داده بود که تا ماه جون سال جاری، ۸۰ درصد از مرکزهای بهداشتی تحت حمایت این سازمان در افغانستان تعطیل خواهند شد. همچنین، صندوق نجات کودکان نیز تایید کرده که ۱۸ مرکز بهداشتی تحت پوشش آنان بسته شده‌اند.

منبع

اولین کسی باشید که نظر بدهید on "هشدار سازمان ملل از پیامدهای کاهش بودجه‌‌های صحی در افغانستان"

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما نشر نخواهد شد.


*