نگرانی بیش از ۷۰ کشور از محدودیت‌های وضع شده بر زنان و دختران در افغانستان

بیش از ۷۰ کشور به شمول اتحادیه اروپا در خبرنامه‌یی مشترک از ممنوعیت زنان و دختران افغانستان از آموزش و کار ابراز نگرانی کرده اند.

در این خبرنامه آمده است که فرمان‌های ممنوعیت کار و آموزش دختران زیان‌های جبران ناپذیری به اقتصاد، جامعه و رفاه مردم افغانستان خواهد زد.

بربنیاد خبرنامه، کشورهای که در این راستا نگرانی کرده اند شامل اتحادیه اروپا، ایالات متحده امريکا، بریتانیا، عربستان سعودی، ترکیه، قطر و بیش از شصت کشور دیگر می‌باشند.

این خبرنامه مشترک از سوی نمایندگی ایالات متحده امریکا در سازمان ملل متحد پخش و توسط نماینده البانیا در ملل متحد در نشست کمیسیون بررسی اوضاع بانوان در این سازمان خوانده شد.
 
نماینده دایمی البانیا در سازمان ملل متحده در این باره گفت: «تصمیم‌های حکومت فعلی برای ممنوعیت رفتن زنان به دانشگاه‌ها، بسته نگه‌داشتن مکتب‌های متوسطه به روی دختران و جلوگیری از کار زنان افغان در سازمان‌های غیردولتی در کنار سایر محدودیت‌ها، کاملا غیرقابل دفاع است.»

در خبرنامه آمده است که از میان سه کارمند بشردوستانه یکی از آنان زن است و آنان اکنون قادر به رسیدگی به زنان و دیگر افراد نیازمند نیستند.

شماری از آگاهان مسایل سیاسی و فعالان عرصه حقوق زن، ممنوعیت زنان را از کار و آموزش زیانبار می‌دانند.

توريالی ځاځی، آگاه مسایل سیاسی گفت: «امارت خود شان برای به رسمیت شناختن موانعی را ایجاد کرده است، که مهم شان مکاتب دختران، دانشگا‌های دختران و کار بانوان است.»

ثریا پیکان، فعال عرصه حقوق زن گفت: «ممنوعیت زنان و جوانان از درس و تعلیم نواقص بسیار زیاد را به بار میاورد. از یک طرف جامعه عقب مانده را نمایش می‌دهد به تمامی دنیا که مورد انتقاد جهان قرار می‌گیرد و از طرف دیگر روابط بین کشورهای منطقه و جهان و همچنان کشورهای اسلامی خوب نخواهد بود.»

امارت تاکنون در باره این بیانیه مشترک چیزی نگفته است، اما پیش از این تاکید کرده که ممنوعیت آموزش و کار بانوان موقتی است.

در خبرنامه مشترک ۷۲ کشور جهان، آمده است که به پشتیبانی از خواست‌های مردم افغانستان برای مشارکت کامل، برابر و معنادار زنان، دختران و اعضای جوامع اقلیت‌های افغان در جامعه افغانستان متحد استند و در کنار آنان خواهند ایستاد.

منبع

اولین کسی باشید که نظر بدهید on "نگرانی بیش از ۷۰ کشور از محدودیت‌های وضع شده بر زنان و دختران در افغانستان"

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما نشر نخواهد شد.


*