صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده است که از آغاز سال ۲۰۲۴ میلادی تاکنون، ۱۵۷ پروژه آب آشامیدنی را در افغانستان عملی کرده است.
به گفته سخنگوی این نهاد، این پروژهها دسترسی بیش از ۶۳۳ هزار نفر به آب آشامیدنی پاک را فراهم کردهاند.
امیدالرحمن فاضل سخنگوی یونیسف در افغانستان گفت: «ما ۱۵۷ شبکه آبرسانی در افغانستان ساختیم که همه آنها با استفاده از انرژی خورشیدی و جاذبه زمین فعالیت میکنند و حدود ۶۳۳ هزار نفر به آب آشامیدنی دسترسی پیدا کردهاند.»
خشکسالیهای پیهم و کاهش سطح آبهای زیرزمینی در نقاط مختلف کشور، زندگی شهروندان را با چالشهای جدی روبهرو کرده است.
یادگار، یکی از باشندگان ولایت جوزجان که از این خشکسالیها آسیب دیده است، میگوید که روزانه ۲۰۰ افغانی برای خرید آب هزینه میکند.
او به طلوعنیوز گفت: «ما در اینجا مشکل آب داریم. روزانه ۱۰۰ الی ۲۰۰ افغانی صرف خرید آب میکنیم. از حکومت خواهش داریم که برای ما آب فراهم کنند.»
عزیزالله یکی دیگر از باشندگان جوزجان افزود: «از سه بوشکه ۲۰ افغانی میپردازیم. بعضی روزها این هزینه را پیدا میکنیم، بعضی روزها نه. خواهش ما این است که برای دسترسی به آب با ما همکاری شود.»
رییس هیات معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) در چهارمین نشست شورای امنیت درباره افغانستان، هشدار داد که منابع آب زیرزمینی کابل ممکن است تا سال ۲۰۳۰ به طور کامل تمام شوند.
رزا اوتونبایوا در این نشست گفت: «جوامع برای دسترسی به آب با مشکل مواجه هستند. در شهر کابل با بیش از ۵ میلیون نفر جمعیت، آبهای زیرزمینی ممکن است تا سال ۲۰۳۰ بهطور کامل تمام شوند. این فشارها شدیدترین تاثیر را بر زنان و کودکان خواهد داشت.»
با وجود این هشدارها، مسوولان امارت اسلامی برای مدیریت بحران کمبود آب، از برنامههایی مانند ساخت کانالها، چیکدمها و سدهای بزرگ در نقاط مختلف کشور خبر دادهاند.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "یونیسف: ۱۵۷ پروژه آبرسانی در افغانستان تطبیق کردیم"