سیما باهوس رییس بخش زنان سازمان ملل متحد همزمان با گذشت بیش از هزار روز از محرومیت دختران بالاتر از صنف ششم از آموزش، گفته است که سلب حقوق، آزادی و صدای زنان در افغانستان ادامه دارد.
خانم باهوس در شبکه ایکس، مبارزه برای حقوق زنان را مسوولیت جمعی خوانده و نگاشته است که دختران افغان در این مسیر نباید تنها گذاشته شوند.
رییس بخش زنان سازمان ملل متحد افزوده است: «یادآوری آشکار این است که تجاوز به حقوق، آزادیها و صدای زنان و دختران افغان ادامه دارد. ما نمیتوانیم زنان و دختران افغان را در مبارزه برای حق زندگی به انتخاب خود رها کنیم. مبارزه برای آنها مسوولیت جمعی ماست.»
رویا دانشآموز به طلوعنیوز گفت: «نه سال و نیم مکتب خواندم، زحمت کشیدم و برای هدفهای خود رویا پردازی کردم، اما همه اش به باد رفته است. هزار روز است که ما در خانه هستیم.»
همزمان با این سازمان عفو بینال ملل از امارت اسلامی خواسته است تا دروازه مکتبها را بهروی دختران در افغانستان بازگشایی کند. به باور این سازمان، دختران افغان به دلیل «سیاستهای تبعیضآمیز و ناعادلانه» از حق آموزش محروم شدهاند.
عفو بینال ملل افزوده است: «به مدت ۱۰۰۰ روز، دختران افغان به دلیل سیاستهای تبعیضآمیز و ناعادلانه ا.ا. که قوانین بینال ملل را نقض میکند، از حق آموزش محروم شدهاند. ا.ا. باید بیدرنگ تمام مکتبهای متوسطه را بهروی دختران باز کند.»
تفسیر سیاهپوش فعال حقوق زن میگوید: «امارت اسلامی هر روز برای ما تعهد میکند و هر روز ما منتظر امر ثانی اینها هستیم؛ اما متاسفانه هیچ وقت نخواستند که مطابق تعهد شان عمل کنند.»
هرچند امارت اسلامی به تازگی درباره بازگشایی یا عدم بازگشایی مکتبها بهروی دختران بالاتر از صنف ششم چیزی نگفته؛ اما سخنگوی وزارت تحصیلات عالی همزمان با موجی از واکنشها، یک نوار شنیداری را از مولانا عبدالعلی ديوبندی در باره آموزش دختران و زنان به نشر سپرده است.
مولانا عبدالعلی ديوبندی عالم دین در بخشی از این نوار گفته است: «ممالک اسلامی مکتبهای زنانه ساختهاند و زنان در آنجا خط نوشتن و درس یاد میگیرند، ممالک اسلامی تنها به نام اسلام باقی ماندهاند، ممالک اسلامی تحت تاثیر کفار هستند و نمیتوانند حکومت اسلامی بسازند و احکام قرآن را جاری بکنند؛ زیرا از کافران خوف دارند.»
واکنشها به ممنوعیت آموزش زنان و دختران در کشور در حالی از سر گرفته شده که شمار زیادی از فعالان حقوق بشر، نهادها و افراد مطرح از جمله ریچارد بنت گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان، گولدن براون نماینده ویژه سازمان ملل در بخش آموزش، رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحده در بخش حقوق بشر و زنان افغان، به کارزار صدای دختران افغان پیوستهاند.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "انتقاد سازمان ملل از ادامه محدودیت بر زنان و دختران در افغانستان"