
رسانههای بینالمللی گزارش دادهاند که دانشمندان برای اولین بار موفق به رشد دندان انسان در آزمایشگاه شدهاند، پیشرفتی که میتواند تحولی در دندانپزشکی ایجاد کند.
سرویس جهانی بیبیسی گزارش داده است که این دستاورد توسط تیمی از پژوهشگران در کینگز کالج لندن به دست آمده که مادهای نوآورانه برای شبیهسازی محیط لازم برای رشد دندان را تولید کردهاند.
طبق گزارش این رسانه، پژوهشگران مادهای را توسعه دادهاند که برخلاف روشهای پیشین که تنها بخشهایی از دندان (مانند عاج یا مینا) را تولید میکردند، این روش امکان رشد کامل ساختار دندان، شامل عاج، مینا، و حتی ریشه را فراهم کرده است.
آزمایشها نشان دادهاند که دندانهای رشدیافته در آزمایشگاه از نظر سختی و تراکم معدنی به دندانهای طبیعی انسان نزدیک هستند. هرچند هنوز روشهای قطعی برای کاشت دندانهای رشدیافته در دهان انسان ارایه نشده اما پژوهشگران متقدند که این تحقیق میتواند تحول بزرگی در مراقبتهای دندانپزشکی ایجاد کند.
تلاش برای رشد دندان در آزمایشگاه سالهاست که در جریان است، اما چالش اصلی بازآفرینی تعاملات پیچیده سلولی بود که در دهان جنین رخ میدهد. مطالعات پیشین در جاپان و آمریکا موفق به تولید بخشهایی از دندان یا حتی دندان کامل در موشها شده بودند، اما روش کینگز کالج اولین موردی است که روی سلولهای انسانی کار میکند و نتیجهای نزدیک به دندان طبیعی ارائه میدهد.
جامعه علمی از این کشف استقبال کرده است. دکتر آنتونی ولپ، رئیس انجمن دندانپزشکی آمریکا، آن را «نقطه عطفی» خواند که میتواند کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشد. با این حال، برخی کارشناسان، مانند دکتر سارا میلر از دانشگاه آکسفورد، هشدار دادهاند که هزینههای اولیه ممکن است این فناوری را برای بسیاری غیرقابل دسترس کند، مگر اینکه تولید آن بهینه شود. دانشمندان برای
قدمت دانش دندانپزشکی را میتوان به هزاران سال قبل مربوط دانست و بنظر میرسد که همیاری و مبادلهٔ علمی در این زمینه در طی قرنهای متمادی و در ارتباط با فرهنگها و تمدنهای مختلف جهان به شکلگیری آنچه که امروزه از آن به عنوان دانش دندانپزشکی نام میبریم؛ انجامیدهاست.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "دانشمندان برای اولین بار موفق به رشد دندان انسان در آزمایشگاه شدند"