هشدار سازمان ملل درباره کمبود قابله‌ها در صورت ادامه محرومیت آموزشی دختران

Photo: Majid Bashir

اندرو سابرتون معاون اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، از عدم دسترسی دختران به آموزش‌های بالاتر از صنف ششم و تأثیرات ویرانگر آن بر سکتور بهداشت کشور ابراز نگرانی کرده است.

او در دیدار با مقام‌های امارت اسلامی از جمله نور جلال جلالی سرپرست وزارت صحت عامه، تأکید کرده که بسته بودن دروازه‌های آموزشی در آینده باعث نبود قابله‌ها خواهد شد.

اندرو سابرتون در نشست خبری درباره سفر شش‌روزه‌اش به افغانستان گفت: «در هر یک از این دیدارها، به‌ویژه مساله محرومیت دختران از آموزش، آموزش به عنوان قابله و فعالیت در مرکزهای صحی را مطرح کردم. به‌طور خاص بر این موضوع تأکید داشتم که اگر آموزش دختران بالاتر از صنف ششم متوقف شود، در آینده هیچ مسیر یا زمینه‌ای برای جایگزینی قابله‌هایی که مسن می‌شوند و بازنشسته می‌گردند باقی نخواهد ماند. این وضعیت در آینده خدمات صحی کشور را به‌شدت و به‌شکل فاجعه‌باری تحت تأثیر قرار خواهد داد. من این موضوع را با آنان در میان گذاشتم و آن‌ها آن را درک کردند؛ اما مطمئن نیستم که این مساله به اقدامی مشخص منجر شود.»

تفسیر سیاه‌پوش فعال حقوق زن گفت: «خواست ما از حکومت امارت اسلامی این است که در قدم نخست، بار دیگر تأکید می‌کنیم که دروازه‌های بسته‌شده تعلیم و تحصیل هر چه زودتر باز شود؛ زیرا ما نمی‌خواهیم دیگر در بی‌سرنوشتی زندگی کنیم.»

معاون اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل همچنین درباره قطع کمک‌های امریکا افزود که این کشور بیش از ۳۳۰ میلیون دالر از کمک‌های خود به این نهاد را متوقف کرده که ۱۰۲ میلیون دالر آن مربوط به افغانستان بوده است.

او همچنین گفت که در افغانستان هر دو ساعت یک مادر به دلیل بیماری‌های قابل پیشگیری مرتبط با زایمان جان خود را از دست می‌دهد و کاهش این بودجه باعث شده که ۶.۳ میلیون نفر از دسترسی به خدمات حیاتی محروم شوند.

به گفته این مقام سازما ملل، با آنکه در سال ۲۰۲۴، ۹۸۲ مرکز این نهاد در افغانستان فعال بود؛ اما تا سال ۲۰۲۶ میلادی تنها ۴۱۸ مرکز بهداشتی باقی خواهد ماند.

اندرو سابرتون گفت: «در تازه‌ترین کاهش بودجه، ایالات متحده بیش از ۳۳۰ میلیون دالر از بودجه جهانی خود برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد را قطع کرده است. این کاهش، پروژه‌های حیاتی و نجات‌بخش را که یا در حال اجرا بودند یا قرار بود در ماه‌های آینده آغاز شوند، تحت تأثیر قرار داده است. یک‌سوم این کاهش‌ها در منطقه آسیا اعمال شده و با کاهش ۱۰۲ میلیون دالری، افغانستان بیشترین آسیب را دیده است. این بودجه عمدتاً برای خدمات خانه‌های سلامت خانواده، تیم‌های سیار صحی، و خدمات حمایت روانی-اجتماعی اختصاص یافته بود. اکنون، در نتیجه این کاهش، ۶.۳ میلیون نفر، عمدتاً زنان و دختران دسترسی خود به این خدمات حیاتی را از دست می‌دهند.»

امارت اسلامی، آموزش دختران را مساله‌ای داخلی خوانده و پیش‌تر مسوولان وزارت صحت عامه اعلام کرده بودند که بیش از ۳۰ هزار قابله در کشور در انتظار فرصت‌های شغلی هستند.

منبع

اولین کسی باشید که نظر بدهید on "هشدار سازمان ملل درباره کمبود قابله‌ها در صورت ادامه محرومیت آموزشی دختران"

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما نشر نخواهد شد.


*