یک زن ساکن ولسوالی انجیل ولایت هرات میگوید، در نتیجه اقتصاد ضعیف دو کودکش مبتلا به سوء تغذیه شده اند.
او که نخواست نامش در گزارش گرفته شود روز سه شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت:
“چون در دوره حاملگی اقتصاد من خوب نبود نتوانستم به خود درست رسیدگی کنم طفلکام سوء تغذی شد بعد برای طفل دومام همچنان همین مشکل پیش آمد یک طفلام چهار ساله و دومی یک ساله است از این که وضع اقتصادم خوب نیست این مشکل پیش آمده به کلینیک که بردم تشخیص دادند که هر دو طفلام سوءتغذیه اند.”
این در حالیست که سازمان داکتران بدون مرز (ام اس اف) میگوید در چهار ماه اول سال جاری میلادی، رقم کودکان مبتلا به سوءتغذیه در ولایت هرات نسبت به زمان مشابه آن در سال قبل، ۷ درصد بیشتر شده است.
این سازمان به روز سهشنبه با نشر توییتی این رقم را ۱۳۰ درصد بیشتر از زمان مشابه در سال ۲۰۲۰ میلادی خوانده است.
ام، اس، اف همچنان ده روز قبل از افزایش بیش از ۱۶ درصدی کودکان مبتلا به سوء تغذیه در چهار ماه اول سال جاری در ولایت هلمند ابراز نگرانی کرده و گفته بود که این رقم در این ولایت در مقایسه با سال ۲۰۲۱ بیش از ۳۲ درصد افزایش یافته است.
این نگرانیها در حالی مطرح میشوند که به تازگی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده که در سال جاری میلادی ۸۷۵ هزار کودک در افغانستان با سوء تغذیه روبهرو اند.
یونیسف هشدار داده بود، در صورتی که تمویل کنندگان به موقع حمایت مالی نکنند، احتمال میرود هزاران کودک افغان در نتیجه سوءتغذیه شدید جانهایشان را از دست بدهند.
داکتران میگویند، نبود یک رژیم غذایی سالم و ضروری و فقدان شیردهی، شرایط سوء تغذیه را در کودک ایجاد میکند که این مشکل به شدت بر شرایط زندگی یک کودک در حال رشد تأثیر میگذارد و ممکن است کودک را با اختلالات سلامتی متعدد روبرو کند.
اما این که چگونه به کودک برای غلبه بر شرایط سوء تغذیه، از طریق مداخله رژیم غذایی مناسب و سبک زندگی سالم کمک شود، داکتر صابر عاطف متخصص امراض داخله و اطفال میگوید:
“خوبترین راه برای جلوگیری از مبتلا شدن اطفال به سوتغذیه، تغذیه سالم مطابق به سن کودک است، بهترین غذا برای نوزدان و کودکان شیر مادر است بعد از شش ماهگی باید برای طفل غذاهای متنوع داده شود مثلاً شوربا، آش و سبزی و شوله نرم یا موادهای غذایی با کیفیت برایش داده شود.”
سازمان داکتران بدون مرز عدم دسترسی به مراکز صحی در مناطق دور دست و ضعف اقتصاد برخی خانوادهها را از عوامل عمده افزایش بیماری سوء تغذیه در میان کودکان افغانستان خوانده است.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "ام اس اف: تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه در هرات ۷ درصد افزایش یافته است"