
مطیعالله تراب در روستای پدریاش به خاک سپرده شد
مطیعالله تراب، شاعر نامدار و حماسی زبان پشتو، امروز (سهشنبه) در ننگرهار با حضور بزرگان قومی، علاقهمندان ادب، مقامهای محلی و شمار زیادی از شهروندان به خاک سپرده شد.
تراب شب گذشته در ولایت خوست بر اثر حمله قلبی درگذشت.
او به دلیل اشعار انقلابی و مردمیاش در میان مردم شهرت زیادی داشت.
مقامهای امارت اسلامی، شماری از مقامهای پیشین، چهرههای سیاسی، رهبر جنبش تحفظ پشتونها و بازیکنان تیم ملی کرکت درگذشت مطیعالله تراب را ضایعه بزرگ خوانده و او را شاعر احساسات مردم توصیف کردهاند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، گفته است: «از مرگ شاعر مردمی مطیعالله تراب شدیداً متاثر شدیم و برای خانوادهاش صبر جمیل آرزو دارم.»
حامد کرزی، رییسجمهور پیشین افغانستان، نوشته است: «مطیعالله تراب مشکلات و دردهای کشور و مردم را با احساس شاعرانه بیان میکرد و پیام وطندوستی و وحدت را همیشه از طریق اشعارش به مردم میرساند.»
اسماعیل یون، استاد پیشین دانشگاه و نویسنده، گفت: «این ضایعه بزرگی برای فرهنگ افغانستان است، اما راه دیگری وجود ندارد، این راه همه است. اما تراب صاحب به وطن خود خدمت کرد و آنچه در توان داشت انجام داد.»
در همین حال، شماری از شاعران و ادیبان مرگ این شاعر خوشزبان پشتو را ضایعهای بزرگ برای ادبیات پشتو میدانند و میگویند که خلای تراب برای مدتها احساس خواهد شد.
اکرامالدین مفتون، شاعر و نویسنده، گفت: «این تقریباً جنازه فرهنگ بود، زبان فصیح افغانها خاموش شد، غرور شاعران دفن شد.»
جاوید مومند، استاد دانشگاه، در این باره گفت: «تراب صاحب تلاشهای زیادی برای بازسازی جامعه انجام داده است.»
مطیعالله تراب باشنده ولسوالی خوگیانی ولایت ننگرهار بود که بخش زیادی از عمرش را در خوست به فلزکاری سپری کرد و از این طریق نیازهای اقتصادی خانوادهاش را تأمین مینمود.
«سپین بغاوت»، «زه په خپل کړي بغاوت پېښمانه نه یم» و «تعجب نه دی په دې دومره رقیبانو کې ژوند» سه مجموعه شعری چاپشده از آقای مطیعالله تراب هستند.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "مطیعالله تراب در روستای پدریاش به خاک سپرده شد"