روزمیری دیکارلو، معاون منشی عمومی ملل متحد در امور سیاسی و صلح امروز دوم جولای (۱۲ سرطان) پس از ملاقات با نمایندگان جامعۀ مدنی افغانستان گفت که به اعتمادسازی میان تمام جوانب نیاز است.
او افزود که این اعتماد سازی باید “بر اساس اصول منشور ملل متحد و پیمانهای حقوق بشری ایجاد شود که افغانستان بخش آن است”.
دیکارلو یک بار دیگر گفت: “هنوز در آغاز روند دوحه قرار داریم… به صبر نیاز داریم… و باید واقعگرا باشیم. ما باید گفتگوی بر اساس صداقت داشته باشیم”.
این مقام ملل متحد اضافه کرد که در این نشست از اعضای جامعۀ مدنی افغانستان که شماری از نمایندگان ویژۀ کشورها نیز در آن حضور داشتند، در مورد موضوعات مختلف از جمله، حقوق زنان، حقوق اقلیتها، آموزش دختران، رسانهها، تجارت و سایر موضوعات، معلومات با ارزش دریافت کرد.
در این نشست تنها هشت عضو جامعۀ مدنی افغانستان و حدود ۱۶ نمایندۀ کشورهای دیگر حضور داشتند، اما دیکارلو در مورد حضور نمایندگان زنان افغان معلومات ارایه نکرد. او تاکید کرد که این اعضای جامعۀ مدنی افغانستان به نمایندگی از خود شان صحبت کردند.
دیکارلو یک بار دیگر تاکید کرد که حقوق زنان و دختران و شمولیت تمامی اعضای جامعه، منحیث بخش لازمی بحثها باقی خواهد ماند. او گفت: ” ما یک رویکرد اصولی مرحله به مرحله را با درک واضح از نتایج و تعهدات برای همه جوانب، پیگیری میکنیم. ما هنوز هم در آغاز این روند قرار داریم.”
او تاکید کرد که هدف راه اندازی نشست دوحه و برنامۀهای احتمالی آینده، به شمول ایجاد گروههای کاری، “کمک با مردم افغانستان است”.
برگزاری نشست سوم دوحه با اشتراک طالبان و عدم حضور نمایندگان زنان و جامعۀ مدنی افغانستان، سبب انتقادات شدید از این نشست شده است.
دیکارلو روز گذشته از تصمیم ملل متحد برای عدم دعوت آنان دفاع کرده گفت: “من از انتقادات مطرح شده کاملاً آگاهی دارم و آنرا درک میکنم و میخواهم بر چند موضوع تاکید کنم… برای ملل متحد شمولیت معنادار زنان در روندهای سیاسی و صلح، اصل است. من این موضوع را در تمامی جلسات مان با مقامات کنونی (طالبان) مطرح کردم و فردا بحث های متمرکزی با زنان افغان و جامعۀ مدنی خواهیم داشت.”
پس از تسلط دوباره بر افغانستان، گروه طالبان حدودیتهای شدید را بر مردم این کشور، به ویژه زنان و دختران وضع کرده و آنان را از رفتن به مکات متوسط و لیسه و سایر تاسیسات تحصیلات عالی، پارک های عامه، آرایشگاهها و کلب های ورزشی منع کرده است.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان که هیات این گروه را در نشست دوحه رهبری میکرد، روز گذشته نگرانی اشتراککنندگان نشست در زمینه آموزش دختران و زنان را پذیرفت و گفت که این نگرانی افغانها نیز است.
او گفت: “این یک مساله مردمی و افغانی است، ما به آنان میگوییم که خود ما هم تلاش میکنیم که به این موضوع راه حل پیدا کنیم، به این قیمت نه که خدای ناخواسته جامعه ما دوباره به جنگ، اختلاف و بدبختی داخل شوند.”
اکثر کشورها به ویژه ایالات متحده تشکیل حکومت همه شمول، احترام به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و اقلیتها و نیز مبارزهٔ جدی طالبان با گروه های تروریسیتی به ویژه گروه داعش و قطع رابطه با القاعده را به عنوان پیشزمینه برای هرگونه تعامل سیاسی با طالبان مطرح کرده اند.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "معاون ملل متحد پس از دیدار با فعالان افغان: باید میان تمام جوانب اعتمادسازی شود"