
نشست دوحه؛ همکاری جهانی برای کاهش پیامدهای ممنوعیت کشت کوکنار
سومین نشست گروه کاری مبارزه با مواد مخدر و دومین نشست گروه کاری سکتور خصوصی، امروز (دوشنبه، ۹ سرطان) در دوحه، پایتخت قطر برگزار شد.
نمایندگان امارت اسلامی، کشورهای مختلف و نهادهای بینالمللی در این نشست حضور دارند. هدف این گفتوگوها، یافتن راهحل برای کاهش آسیبهای ناشی از ممنوعیت کشت کوکنار و حمایت از اقتصاد افغانستان است.
سلیم پیگیر آگاه مسایل سیاسی گفت: «ایکاش تمام تصمیمهایی که در نشست سوم دوحه اتخاذ شد، عملی شوند؛ اما نقاطی که امروز به آن پرداخته شد، آغاز خوبی برای مردم افغانستان است. ما میتوانیم روی جامعه بینالمللی و سازمان ملل متحد حساب کنیم که به تعهداتی که به مردم افغانستان میدهند، عمل خواهند کرد.»
عبدالنصیر رشتیا آگاه مسایل اقتصادی گفت: «هرقدر سکتور خصوصی تقویت شود، بدون شک قادر خواهد بود زمینه اشتغال بیشتری را فراهم کند. همچنین باید محدودیتهای بانکی برداشته شود تا سکتور خصوصی بتواند در بخش تجارت بینالمللی بهدرستی فعالیت کند، زیرا محدودیتهای فعلی، متأسفانه چالشها و مشکلات زیادی ایجاد کردهاند.»
پس از ممنوعیت رسمی کشت کوکنار از سوی حکومت سرپرست، میزان کشت این ماده بهطور چشمگیری کاهش یافته است؛ اما چالشهای جدیدی نیز بهوجود آمدهاند: بیکاری، خلأ معیشتی و گسترش بازارهای غیرقانونی. سازمان ملل متحد اکنون با استفاده از روند گروه کاری دوحه، در تلاش برای رسیدگی به این چالشهاست.
صادق شینواری آگاه مسایل نظامی گفت: «فرامین امارت اسلامی درباره منع کشت خشخاش و مواد مخدر باید با جدیت نظارت شوند. همچنین حمایتهای بینالمللی برای کمک به کشاورزان باید در نظر گرفته شود.»
نشست سوم دوحه که یک سال پیش در قطر برگزار شده بود، نیز بر حمایت از سکتور خصوصی و مبارزه با مواد مخدر متمرکز بود.
اکنون، در نشست جدید روند کاری دوحه، نمایندگانی از ۲۵ کشور، اتحادیه اروپا، سازمان همکاری اسلامی و سازمان ملل متحد حضور دارند.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "نشست دوحه؛ همکاری جهانی برای کاهش پیامدهای ممنوعیت کشت کوکنار"