یک مقام سازمان ملل متحد در افغانستان از برگزاری چهارمین نشست هماهنگی در سطح بالا میان نمایندگان چندین وزارت حکومت ا.ا. و نهادهای مرتبط به این سازمان در کابل خبر داده است.
اندریکا رتواتی، هماهنگکننده امور بشری ملل متحد در افغانستان روز پنجشنبه ۱۶ جنوری (۲۷ جدی) در پیامی در شبکۀ اجتماعی ایکس گفت که در این نشست، در بارۀ دستاوردها، تهدیدات و فرصتهای نهادهای کمکرسان در افغانستان بحث شد.
رتواتی بدون ارایۀ جزییات نگاشته است که گفتگو، یگانه راه یافتن برای حل نیازمندیهای مردم افغانستان است.
او گفت: “از تبادل نظریات واضح در نشست عالیرتبه در کابل دربارۀ دستاوردها، تهدیدها و فرصتهای فراراه سازمانهای امدادرسان در افغانستان خرسند شدم. در حالی که نیازمندیهای افغانها در اولویت بحثها قرار دارد، گفتگو تنها راه پیشرفت است.”
وزارت خارجۀ حکومت ا.ا. نیز گفته است که نشست هماهنگی میان نمایندگان ادارات مرتبط به سازمان ملل متحد و مقامهای این گروه روز چهارشنبه ۱۵ جنوری (۲۶ جدی) در مقر این وزارت برگزار شده است.
این وزارت با نشر اعلامیهای گفت که در این نشست، روی، نه مورد به شمول ثبات اقتصادی، صحت، سوتغذیه، آموزش، معیشت، امنیت غذایی و زراعت، مبارزه با مواد مخدر، تغییرات اقلیمی و مهاجرت به شمول بیجاشدگان داخلی در افغانستان بحث و گفتگو شده است.
امیرخان متقی، سرپرست این وزارت گفته است که با آنکه کمک بشری در افغانستان انجام شده، هنوز هم این کشور به دلیل جنگها و حوادث طبیعی، نیاز به کمکهای دوامدار دارد و نیازمندی افغانها به این کمکها در حال افزایش است.
متقی اضافه کرده که در حال حاضر، جنگ در افغانستان پایان یافته و نیاز است که کمکها برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ادامه یابد.
او افزود: “برای استفاده اعظمی از کمکهای بینالمللی لازم است که توزیع کمکها با نیازها و اولویتهای مردم افغانستان انجام شود و هماهنگی جاری در این زمینه بیشتر تقویت شود.”
این مقام ا.ا. به نهادهای کمکرسان اطمینان داده که حکومت ا.ا. به تامین امنیت و فراهمآوری امکانات مصوون سفر کارمندان این نهادها به داخل افغانستان متعهد است.
پیش از آن، دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد (اوچا) از منع کار زنان در روند کمکرسانی ابراز نگرانی کرده و گفته بود که برای دسترسی زنان به کار و افزایش ظرفیت آنان در روند عملیاتی کمکهای بشری در افغانستان تلاش خواهد کرد.
به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، گروه ا.ا. پس از تسلط دوباره بر افغانستان، تاکنون کم از کم ۳۹۲ دستور صادر کرده است که این اقدامات به گونۀ مستقیم بر فعالیتهای بشردوستانه تاثیر میگذارد.
بر اساس معلومات اوچا، از این میان، ۷۱ مورد این دستورالعملها به گونۀ ویژه مشارکت زنان را در روند کمکهای بشردوستانه هدف قرار داده است. اوچا گفته است که بیشتر این فرمانها دربارۀ رعایت حجاب، محدودیت بر فعالیت زنان در ساحات کار و کاهش حقوق کارمندان زن بوده است.
ا.ا. ادعا میکنند که بر اساس شریعت اسلام حقوق زنان را در افغانستان تامین کرده اند و سخنگوی حکومت این گروه گفته است که حقوق زنان و دختران افغان “مسلۀ داخلی” افغانستان است.
اولین کسی باشید که نظر بدهید on "نمایندگان ملل متحد و ا.ا. دربارۀ تهدیدات بر نهادهای کمکرسان در افغانستان گفتگو کردند"