اثرهای ناگوار کاهش بودجه بر کمک‌های بشری در افغانستان

اداره هماهنگ‌کننده کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفته است که کاهش بودجه، کمک‌های بشری و برگزاری صنف‌های آموزشی برای کودکان در افغانستان را با مشکل روبه‌رو می‌سازد.

اوچا افزوده است که برای ارایه کمک‌های بشری به بیش از ۲۹ میلیون تن در افغانستان به ۳ اعشاریه ۲ میلیارد دالر نیاز است که ۷۴۴ میلیون دالر آن گردآوری شده است.

در همین حال، شمار از شهروندان کشور از افزایش فقر و بی‌کاری شکایت می‌کنند.

گل محمد، باشنده کابل به طلوع‌نیوز گفت: «به من کسی کار نمی‌داد که تو ریش سفید استی. سرپرست خانواده هشت نفری استم، این‌جا بایسکل سازی و بوت پالشی می‌کنم. خدا مهربان است. یک‌صد و یک‌ونیم صد پیدا می‌کنم.»

فواد یکی دیگر از باشندگان کابل که از دو سال به این سو در گوشه‌یی از شهر بوت پالشی می‌کند، به خبرنگار طلوع‌نیوز گفت: «سابق در شرکت‌ها کار می‌کردم و خوب بود. حالی کاروبار سابق نیست و شرکت‌ها نیست. بی‌کاری است و این کسب را گرفتیم تا یک لقمه نان پیدا شود.»

از سویی‌هم، وزارت اقتصاد بر افزایش کمک‌های بشری به افغانستان تاکید می‌ورزد.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد به طلوع‌نیوز گفت: «کاهش کمک‌های جامعه جهانی تاثیرات منفی بر وضعیت اقتصادی مردم افغانستان دارد و موجب تاثر ماست. تقاضای ما از جامعه جهانی این است که کمک به مردم افغانستان تداوم داشته باشد.»

آگاهان سیاسی به این باورند که بحران بشری و ناامنی غذایی در افغانستان با کاهش کمک‌های جامعه جهانی افزایش خواهد یافت.

آذرخش حافظی، آگاه مسایل اقتصادی گفت: «لازم است که ما هم به پای خود ایستاد شویم و اقتصاد ملی خود را بسازیم و دلیل این‌که فعلا این کمک‌ها کاهش یافته، این است که دنیا در یک بحران اقتصادی بسر می‌برد.»

سیر قریشی، آگاه دیگر می‌گوید: «این کمک‌ها می‌تواند یک مقدار بحران انسانی را مهار بسازد؛ ولی هیچ نمی‌تواند که در قسمت کاهش فقر کدام موثریت مثبتی داشته باشد.»

بربنیاد گزارش اوچا، بیش از ۱۶۶ هزار کودک همزمان با کاهش کمک‌ها، فرصت‌های آموزشی را در این کشور از دست می‌دهند و ۱۹ اعشاریه ۱ میلیون تن با ناامنی غذایی روبه‌رو خواهند شد.

منبع

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما نشر نخواهد شد.


*