یونیسف: سال گذشته برای بیش از ۱۹ میلیون افغان به شمول کودکان کمک فراهم کردیم

صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان (یونیسف) گفته است که در سال گذشته میلادی، برای بیش از ۱۹ میلیون افغان که ۵۳ درصد آن کودکان بوده اند، کمک‌های بشردوستانه فراهم کرده است.

به گفتۀ یونیسف، شهروندان افغانستان در سال ۲۰۲۴ میلادی از این کمک‌های بشری در بخش صحت، آموزش، بهداشت، تغذیه، حفاظت از کودکان و حمایت اجتماعی و مشارکت اجتماعی مستفید شده‌ اند.

تاج‌الدین اویواله، رییس دفتر یونیسف در کابل روز یکشنبه ۲۳ فبروری (پنجم حوت) با نشر گزارشی گفت که در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان به شمول ۱۲.۶ میلیون کودک به دلیل اثرات منازعۀ طولانی مدت، بازگشت مهاجران افغان از پاکستان، تغییرات اقلیمی و بیکاری گستردۀ ناشی از فروپاشی اقتصادی در این کشور، به کمک‌های بشردوستانه نیاز داشتند.

در گزارش آمده است: “در سال ۲۰۲۴، یونیسف برای ۶۲۸ هزار و ۳۰۷ کودک زیر سن پنج سال که از سوتغذیه رنج می‌بردند و زیاد وزن کم کرده بودند، درمان حیاتی را فراهم کرد و تا ۸۰ درصد مشکلات آن‌ها را حل کرد.”

این ادارۀ ملل متحد همچنان گفته است که محدودیت‌های ا.ا بر زنان و دختران در این کشور، وضعیت بشری را وخیم‌تر کرده است.

یونیسف اضافه کرده است: “حذف زنان و دختران از بیشتر جنبه‌های زندگی، از جمله آموزش و نیروی کار، خطرات حفاظت آنها را به شدت افزایش داده و وضعیت را که قبلاً نیز بسیار چالش برانگیز بود، وخیم‌تر کرده است.”

به گفتۀ یونیسف، ملل متحد در سال ۲۰۲۴ میلادی ۱.۴۴ میلیارد دالر، به هدف رسیدگی به نیازمندان به ویژه کودکان افغان از جامعۀ جهانی درخواست کرده بود، اما در این سال تنها ۵۶ درصد این بودجه توسط کشورهای کمک‌کننده فراهم شد.

یونیسف در حالی این درخواست تمویل را برای ادامه برنامه‌هایش در افغانستان مطرح کرده است که از یک‌سو نیازمندی‌های بشردوستانه افغان‌ها در افغانستان مانند سال گذشته باقی مانده و از سوی دیگر کاهش قابل ملاحظه‌ای در کمک‌های جامعه جهانی به این کشور به میان آمده است.

صندوق وجهی سازمان ملل متحد گفته است که برای رسیدگی به نیازمندان به ویژه کودکان نیاز به بودجه بیشتر دارد. یونیسف در حالی بر ادامۀ کمک‌ها به افغان‌های نیازمند در افغانستان تاکید کرده که به گفتۀ ملل متحد همزمان با تشدید بحران بشری در افغانستان، این سازمان با کاهش بودجه مواجه است.

این در حالی است که اخیراً کلستر جهانی صحت که شبکه‌ای متشکل از چندین نهاد بین‌المللی به شمول سازمان جهانی صحت است، با نشر گزارشی گفت که تعلیق کمک‌های خارجی امریکا، بر سکتور صحت افغانستان تاثیر منفی گذاشته و به همین دلیل، کم از کم۳۲۰ مرکز صحی در این کشور مسدود شده است.

گزارش تازۀ این نهاد که در “وبسایت ریلیف” منتشر شده، حاکی است که توقف این کمک‌ها در ۲.۴ میلیون نفر را در افغانستان متاثر ساخته است.

بر بنیاد این گزارش، از طریق این مراکز صحی برای ده‌ها هزار شهروند افغانستان در ۳۱ ولایت افغانستان خدمات صحی ارایه می‌شد که با تعلیق کمک‌های خارجی امریکا، فعالیت این مراکز صحی متوقف شده و در حال حاضر بیش از دو میلیون نفر از خدمات صحی محروم شده‌ اند.

همچنان پیش از این، صندوق جمعیت سازمان ملل متحد با اظهار نگرانی گفته بود که توقف موقتی کمک‌های خارجی ایالات متحده، نظام صحی افغانستان متاثر خواهد کرد. به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، با این اقدام ادارهٔ دونالد ترمپ، بیش از نه میلیون نفر را در افغانستان در بخش دسترسی به خدمات صحی با مشکل مواجه خواهد شد.

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد افزوده بود که فعالیت حدود ۶۰۰ تیم صحی سیار و مراکز مشاوره صحی در افغانستان نیز به دلیل این اقدام با مشکل مواجه خواهد شد.

منبع

اولین کسی باشید که نظر بدهید on "یونیسف: سال گذشته برای بیش از ۱۹ میلیون افغان به شمول کودکان کمک فراهم کردیم"

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما نشر نخواهد شد.


*