قراراست مولانا فضل الرحمن رهبر حزب جمعیت علمای پاکستان به روز چهارشنبه در راس یک هیات عالمان پاکستانی، به کابل سفر کند.
اکسپرس تریبیون گزارش داده که در این سفر محور تمرکز هیات عالمان پاکستانی مسالهی تحریک طالبان پاکستانی و رفع تنشها میان کابل و اسلامآباد است.
بر بنیاد گزارش این رسانهی پاکستانی، انتظار میرود که این هیات با تحریک طالبان پاکستانی نیز دربارهی ایجاد چارچوب برای مذاکره به صورت اختصاصی گفتوگو کنند.
در گزارش اکسپرس تریبیون آمده است: «وزارت امور داخله و وزارت امور خارجه مقدمات دیدارهای مختلف را نهایی کردهاند که در درجه اول بر رسیدگی به موضوع تحریک طالبان پاکستان و حل تنشها بین کابل و اسلامآباد متمرکز است. بنابر گزارشها، این استراتژی شامل اعمال نفوذ مذهبی برای برآورده کردن خواستههای اسلامآباد است.»
هرچند امارت اسلامی درباره محور گفتوگو با مولانا فضل الرحمن چیزی نمیگوید؛ اما سرپرست وزارت دفاع وجود تحریک طالبان پاکستانی در کشور را رد میکند.
محمد یعقوب مجاهد سرپرست وزارت دفاع گفت: «ادعای که اینها میکنند که مرکزهای تی تی پی در اینجا وجود دارد را ما رد میکنیم و اینکه اینها در مقابل ما و یا افغانستان کدام ادعایی دارند اینها بیاساس و بیجا میباشند و اینکه چرا اینها این کار را میکنند سوالی است که باید آنها برایش جواب بدهند.»
همزمان با این، رسانههای پاکستان گزارش دادهاند که قرار است ملا شیرین یکی از چهرههای نزدیک به رهبر امارت اسلامی و والی قندهار، در اوایل ماه آینده به اسلامآباد سفر کند و با مقامهای استخبارات و وزارت خارجه آن کشور دربارهی موضوعات گوناگون به شمول طالبان پاکستانی گفتوگو کند.
محمد اکرم عارفی آگاه مسایل سیاسی در این باره به طلوعنیوز گفت: «اگر این ماموریت در راستای نزدیک سازی موضوع تی تی پی با دولت پاکستان باشد و تاثیر گذاری امارت اسلامی بر آنها یک ماموریت سخت و پیچیدهی است .»
طارق فرهادی آگاه دیگر مسایل سیاسی گفت: «هرگونه مذاکره با پاکستان بعد از انتخابات شان بهتر است و توسط نمایندگانِ از افغانستان که جز یک حکومت سرپرست نباشند.»
با این حال، ممتاز زهرا بلوچ سخنگوی وزارت خارجه پاکستان با تاکید بر تقویت روابط در بخشهای بازرگانی، سیاسی و اقتصادی با افغانستان، میگوید که تنها خواست پاکستان از حاکمان در افغانستان، رفع تهدیدها از خاک افغانستان به کشورش است.
بلوچ در این باره گفت: «هدف اساسی این است که میان دو کشور تعامل برقرار بماند، تجارت افزایش پیدا کند، همکاریهای اقتصادی وجود داشته باشد و خواست مهم پاکستان این است که از طرف افغانستان به خاک پاکستان کدام تهدید امنیتی وجود نداشته باشد، این مساله بود که ما از آن گله داشتیم.»
امارت اسلامی در پیوند به این گزارشها چیزی نمیگوید؛ اما پیش از این هدف دعوت کردن رهبر حزب جمعیت علمای پاکستانی را به کشور، حل برخی تنشها میان کابل و اسلامآباد خوانده بود.
Be the first to comment on "احتمال سفر هیات عالمان پاکستانی به کابل"