برخی از کشاورزان هرات در جشنواره انگور میگویند که امسال زمینه برای صادرات انگور این ولایت به بیرون فراهم نشده است.
این کشاورزان میگویند که اگر این گونه مشکلات ادامه یابند، کشاورزان زیان خواهند دید و تولید فرآوردههای کشاورزی و باغداری به ویژه انگور کاهش خواهد یافت.
در جشنواره انگور، انجیر و عسل، زنان نیز اشتراک کردهاند.این هشتمین جشنواره بزرگ انگور در هر ات است.
این جشنواره با نمایش دهها گونه انگور هراتی، برای سه روز به روی بازدیدکنندگان گشوده خواهد بود.
بیشتر این انگورها نیز از ولسوالی اوبه آورده شدهاندِ؛ جاییکه باغهای آن در مقایسه با دیگر بخشهای هرات، انگور بیشتری تولید کرده است.
امسال باغداران در هرا ت، از دو هزار هکتار باغ، انگور برداشت کردهاند، اما شماری از این باغداران از فراهم نشدن بازار برای فروش انگور شکایت دارند.
آنان میگویند ا.ا. زمینه را برای صادرات انگور فراهم نکردهاند و کشاورزان و باغداران ناگزیر شدهاند این فرآوردههای خود را به بهای ارزان بفروشند.
جلیل احمد حبیبی، یکی از کشاورزان میگوید: «بازار خوب نداشتیم، چونکه انگور امسال به بازارهای جهانی نرفت، خواست ما از امارات اسلامی این است که روی دهلیز هوایی برای صادرات انگور کار کنند.»
یکی از کشاورزان به آمو گفت: «برای آنها انواع انگورهای هرا ت را تشریح میکنیم، چنین نمایشگاهها سبب خواهد شد تا بازار انگور بهتر شود.»
در این جشنواره، کشاورزان و باغداران در چهل غرفه فرآوردههای کشاورزی به ویژه انگور را به نمایش گذاشتهاند. افزون بر انگور، زعفران و عسل نیز در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شدهاند.
ده زن بازرگان، فرآوردههای کشاورزی و عسل تولید شده هرات را برای فروش گذاشتهاند.
غنچه گل، یک زن تجارت پیشه، به آمو گفت: «به آینده بسیار امیدوارم به الله امیدوارم، کارها بیشتر پیشرفت کند رونق بگیرد.»
امسال بیش از دوصد هزار تُن انگور در ولایت هرات تولید شده است؛ اما کشاورزان به دلیل نبود بازار فرآوردههای کشاورزیشان را به بهای ارزان به فروش رساندند. دستکم ۵۰ گونه انگور در هرات وجود دارد که مشهورترین آن انگور لعل هرات است.
Be the first to comment on "باغداران هرات: بهای انگور هرات به دلیل نبود صادرات کاهش یافته است"