لایحه‌ای که اجازه ارسال کمک‌های بشردوستانه کانادا به افغانستان را می‌دهد، تصویب شد

لایحه‌ای که اجازه ارسال کمک‌های بشردوستانه کانادا به افغانستان را می‌دهد، تصویب شد

زرلشت باشندۀ ولایت کندهار که در حال حاضر بیوه است و سرپرستی خانواده‌اش را به عهده دارد؛ آن هم زمانی که یک لقمه نان به مشکل پیدا می‌شود.

فقر او را به جای رسانده که می‌گوید از زندگی بیزار شده است و با اشاره به دخترانش می‌گوید، از این حالت کرده مرگ برایش بهتر است:
“برادر اینها دختران بزرگ هستند، اینها را چگونه به دیگران بسپارم که از آنان نگهداری کنند؟ اگر شب‌ها با شکم گرسنه خواب نکرده باشیم، ایمان من از شما باشد.”

ممکن این صدای فریاد بیش از ۲۸ میلیون تن در افغانستان باشد که نیاز شدید به کمک‌های بشردوستانه دارند.

این در حالیست که مجلس نمایندگان کانادا لایحه‌ای را زیر نام C-41 به تصویب رسانده که به اساس آن سازمان‌های امدادرسان کانادایی می‌توانند برای نجات زندگی افغانان روند کمک رسانی را در افغانستان از سر بگیرند.

کانادا طالبان را به عنوان گروه هراس افگن می‌شناسد و می‌گوید که قدرت را به زور گرفته اند، چیزی که قوانین فعلی این کشور به حکومت کانادا و سازمان‌ها اجازه نمی‌دهد که به افغانستان کمک کند.

اما نزدیک به دو سال قبل زمانی که طالبان کابل را تصرف کردند، دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان کانادا و یک تعداد از کانادایی‌ها از حکومت لیبرال خواستند که برای کمک‌های بشردوستانه به افغان‌ها یک معافیت را به میان آورد تا فعالیت موسسه‌های بشردوستانه و توسعه‌ای کانادا را از کمک کردن منع نکند.

پس از همین خواست، دموکرات‌ها یک لایحۀ مربوط به قانون جزا را پیشکش کرده و در آن دوازده تعدیل را پیشنهاد کردند که روز گذشته تصویب شد.

حالا به اساس لایحۀ C-41، سازمان‌های امدادرسان کانادایی می‌توانند برای انجام دادن کارهای مهم و نجات دادن زندگی مردم در افغانستان اقدام کنند.

اما حالا که مجلس نمایندگان این لایحه را تصویب کرده و به مجلس سنای کانادا فرستاده، شماری از سناتوران در بارۀ بی‌طرفانه بودن و تأخیر در عملی شدن آن ابراز نگرانی می‌کنند.

شماری از رسانه‌های کانادایی روز دوشنبه نوشتند که این سناتوران در مورد شفافیت، حساب‌دهی و تأخیر در عملی شدن آن نگران هستند.

پیش از این وزیر امنیت عمومی کانادا هم گفته بود که کشورش برای کمک‌رسانی به جاهای مانند افغانستان قوانین معافیت جمعی هراس افگنی را صادر نخواهد کرد.

مارکو مندیچینو نزدیک به دو ماه قبل در نشست کمیتۀ قضایی مجلس نمایندگان گفت که راهکار ترتیب شده از سوی دوستان کانادایی‌شان تهدیدات را به همراه دارد.

یکی از این تهدیدات که حکومت کانادا آنرا جدی می‌داند، مالیه دادن به طالبان است.

دو هفته قبل یک گروه بشردوستانۀ کانادا هم گفته بود که ادارۀ امور بین‌المللی این کشور برای شان هشدار داده است که هرگاه آنان با گماشتن کارمندان منطقوی مجبور می‌شوند که به طالبان مالیه بدهند، این کار از لحاظ قوانین، کمک به یک گروه هراس‌افگن به شمار می‌رود.

منبع

Be the first to comment on "لایحه‌ای که اجازه ارسال کمک‌های بشردوستانه کانادا به افغانستان را می‌دهد، تصویب شد"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*