سازمان ملل متحد میگوید که حدود ۱۱۰ میلیون بیجاشدگان در سراسر جهان به اجبار از خانه های خود آواره شده اند.
فلیپو گراندی، کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان روز چهارشنبه ۱۴ جون (۲۴ جوزا) در ژنف به خبرنگاران گفت که ۱۰۸.۴ میلیون نفر تا آخر سال ۲۰۲۲ به دلیل جنگ، آزار و اذیت یا نقض حقوق بشر آواره شده اند که نسبت به یک سال پیش ۱۹ میلیون نفر بیشتر میباشد.
گراندی گفت که تهاجم روسیه بر اوکراین که در فبروری سال ۲۰۲۲ آغاز شد، دلیل عمدهٔ افزایش در آمار بیجا شدگان است.
در همین حال درگیریهای هشت هفتهای در سودان نیز منجر به آواره شدن حدود دو میلیون نفر شده که آمار مجموعی بیجاشدگان را به ۱۱۰ میلیون رسانده است.
گراندی افزود: “در حال حاضر ۱۱۰ میلیون انسان به دلیل جنگ، شکنجه، تبعیض، و خشونت که معمولاً با سایر عوامل به ویژه تاثیرات تغییر اقلیم همراه بوده است، مجبور به ترک خانه های شان شده است… شما شاید به خاطر داشته باشید که سال گذشته اعلام کردیم که برای نخستین بار بیش از ۱۰۰ میلیون انسان آواره در جهان داریم. خوب اکنون می بیند که ۱۰ در صد دیگر بر این افراد اضافه شده است.”
این آمار بخشی از گزارش سالانهٔ کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در مورد آوارگان اجباری در جهان است. گرندی گفت که بیش از ۳۵ میلیون نفر از مرزهای بین المللی به مکانهای امنتر فرار کرده اند در حالیکه ۶۲ میلیون دیگر آوارگان داخلی استند.
به گفتهٔ گراندی شمار افراد بدون تابعیت یا ملیت نامشخص در سال ۲۰۲۲ به ۴.۴ میلیون نفر رسید.
کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان افزود که کشورهای بادرآمد پایین و متوسط بیشتر از کشورهای ثروتمند میزبان افراد آواره استند.
گراندی به واکنش فزایندهٔ کشورها در پذیرش مهاجرین و پناهندگان اشاره کرد، اما از توافق هفته گذشتهٔ ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا برای تقسیم مسوولیت در قبال مهاجران و پناهندگان استقبال کرد.
در حال حاضر ترکیه میزبان بیشترین پناهجویان است. حدود ۳.۸میلیون سوری، ۳.۴ میلیون ایرانی و صد ها هزار افغان در ترکیه زندگی میکنند.
از رهگذر شمار درخواست پناهندگی، ایالات متحده با ثبت ۷۳۰۴۰۰ درخواست، بیشترین تعداد تقاضای پناهندگی را در سال ۲۰۲۲ دریافت کرد.
کمیشنر عالی ملل متحد در امور پناهندگان گفت که ایالات متحده همچنان بیشترین تعداد درخواست های پناهندگی را دارد که تا اکنون به آن رسیدگی نشده است.
در همین حال نهادهای ناظر بینالمللی گزارش داده اند که جنگ اوکراین و آفات طبیعی به ویژه سیلابها در پاکستان در سال گذشته سبب شده تا دهها میلیون نفر در داخل کشورها آواره شوند.
مرکز نظارت بیجاشدگان داخلی و شورای پناهندگان ناروی به تاریخ ۱۱می (۲۱ ثور) در یک گزارش مشترک گفتند که در سال ۲۰۲۲ کم و بیش ۷۱.۱ میلیون بیجا شدهٔ داخلی در جهان ثبت شد که در مقایسه با یک سال پیش ۲۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
طبق این گزارش در سال گذشته، برخی از افراد چندین بار در طول سال مجبور به ترک محل از یکجا به جای دیگر شدند.
سال گذشته، تعداد آوارگان داخلی جدید ناشی از جنگ و درگیر ها به ۲۸.۳میلیون نفر افزایش یافت. این رقم تقریباً دو برابر سال قبل و سه برابر بیشتر از میانگین سالانه در دهه گذشته است.
گزارش می افزاید که در نتیجه جنگ در اوکراین در سال گذشته بیش از ۱۷میلیون نفر در داخل آن کشور بیجا شدند و همچنان، هشت میلیون نفر در اثر سرازیر شدن سیلاب ها در پاکستان مجبور به ترک مناطق اصلی شان شدند.
در گزارش آمده است که کشورهای جنوب صحرای افریقا شاهد بیجا شدن حدود ۱۶.۵ میلیون نفر بود که بیش از نیمی از آنان به دلیل درگیری، به ویژه در جمهوری دموکراتیک کانگو و اتیوپیا بوده است.
در حالی که آوارگی داخلی یک پدیده جهانی است، نزدیک به سه چهارم بیجاشدگان جهان فقط در ده کشور سوریه، افغانستان، جمهوری دموکراتیک کانگو، اوکراین، کولمبیا، اتیوپیا، یمن، نایجریا، سومالیا و سودان زندگی می کنند.
گزارش کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان در حالی نشر می شود که قرار است سه شنبه آینده از روز جهانی پناهجویان در کشور های مختلف تجلیل شود.
Be the first to comment on "شمار بیجاشدگان اجباری در جهان به بلندترین حد رسیده است"