فعالی که برای دختران افغان مکاتب خصوصی مخفی ایجاد کرده است

3
2
دختران افغان
دختران افغان

پشتنه درانی، فعال اجتماعی و مدافع حق آموزش دختران در افغانستان می‌گوید که با حمایت جوامع افغان و مردم محل، به فعالیت‌های آموزشی در پنج ولایت افغانستان ادامه می‌دهد.

درانی که رییس نهاد “لیرن افغانستان” است به خاطر تلاش ‌هایش برای ترویج آموزش آنلاین به دختران افغان، برندۀ جایزه رهبران نوظهور سال ۲۰۲۱ بنیاد تالبرگ شد.

با محروم شدن میلیون‌ها دختر و زن از حق آموزش و کار، پشتنه درانی به فعالیت آموزشی برای دختران و زنان محروم از آموزش در برخی ولایات افغانستان آغاز کرد.

درانی به صدای امریکا گفت: “من یک نهاد غیرانتفاعی کوچک در افغانستان دارم که بیشتر بر آموزش دختران مکتب در مقطع متوسطه و لیسه متمرکز است تا آنان به آموزش از طریق سکوهای مختلف دسترسی یابند. با دختران در ولایات بامیان، تخار، کندهار، کابل و اکنون هلمند کار می‌کنیم. عمدتاً به آموزش دختران بین ۱۳ تا ۱۸ سال در صنوف هفتم تا دوازدهم متمرکز استیم.”

پشتنه درانی افزود که در سال روان به ۴۰۰ دختر محروم از آموزش زمینۀ فراگیری درس را فراهم کرده و به گفتۀ وی چندی پیش شماری از دختران در ولایت بامیان و پیشتر از آن هم در قندهار از دروس شان فراغت حاصل کردند. او گفت که به این دختران مضامین بیولوژی، کیمیا، ریاضی و مهارت‌های کمپیوتر آموزش داده می‌شود.

او گفت: “ما به زنان در بخش صحت و مراقبت‌های زمان بارداری و پس از ولادت آموزش می‌دهیم. حدود ۳۰۰ زن درین بخش آموزش دیده اند، و شماری از دختران در بخش رسیدگی به کودکان سوتغذیه نیز درس خوانده اند.”

او افزود که پیشبرد برنامه‌های آموزشی “لیرن افغانستان” به دختران، بدون حمایت و همکاری مردم محل ممکن نبود: “مردم، خانه‌های خود را در اختیار ما گذاشتند و امنیت ما را تامین کردند. آنان ما را با معلمان محلی معرفی کردند و آنان را به صفت آموزگار استخدام کردیم. ما را با دختران نیازمند به کمک و در حاشیه رانده شده معرفی کردند.”

دختران افغان در حالی از آموزش محروم اند که سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ۲۴ جنوری ۲۰۲۳ روز بین‌المللی آموزش را به نام زنان و دختران افغان اختصاص داد.

یونسکو آموزش را حق جهانی بشری خوانده و گفته است که هیچ کشوری در جهان وجود ندارد که مانع آموزش زنان و دختران باشد. این نهاد ملل متحد گفته است که جامعهٔ بین‌المللی مسوولیت دارد تا اعادهٔ بی‌درنگ دسترسی زنان و دختران افغان به آموزش را تضمین کند.

منبع

16 Comments on "فعالی که برای دختران افغان مکاتب خصوصی مخفی ایجاد کرده است"

  1. کاری این بانوی بزرگوار عالی بود و به امید موفقیت های بیشتر شان

  2. کاری این بانو عالی بوده

  3. این بانو بزرگوار خیلی کار عالی انجام دادن

  4. بسیار عالی، اگه این پروگرام تان به دیگر ولایات هم گسترش داده شود بسیار مفید می‌تواند واقع شود.ولایات بزرگی مانند هرات، مزارشریف و بقیه ولایات بزرگ، خودم همه روزه میبینم که دختران بسیاری هستند که شوق رفتن به مکتب را دارند اما از آنها صلب شده است، و این به یک آرزو تبدیل شده است. خداوند شما را در این امر نیک تان موفق داشته باشد

  5. سلام عالیست فعالیتهای شماوقابل قدرست لیکن خیلی ها دست به کار شده اندولی از دید رسانه ها دور بوده که شخصا خودمان باامکانات بسیار اندک و بدون هیج حامی ۲۰۰تن شاگرد دختر بالای صنف ششم رامضامین انگلیسی وساینسی در خانه ها تدریس مینماییم وهمچنان برنامه های تاتری در مجالس عروسی دسته جمعی داشتیم که به تاریخ ۱۴دلو بازم یک برنامه تاتری داریم که بدبختی های زن افغان ره به نمایش میگذاریم.

  6. من میخواهم در یکی از مکتب های کانادا درس بخوانم و یک مرد موفق شوم از شما سپاسگزارم که این روند را در پیش گرفتین

  7. بسیار عالی🥰 ای کاش زمینه برای بورسیه درخارج از کشور برای ادامه تحصیل برای دختر خانم های افغان ایجاد میشد😔

  8. ای کاش زمینه تحصیل فرا هم شود

  9. من هم شاگردی را می شناسم که از مکتب محروم و شدیدا دنبال آموزش است لطفا همکاری کنید.

  10. کجااست ماکدام مکتب خصوصی ندیدم کی مخفی باشد ودختران خویش را بفرستیم

  11. بسیار عالی کاش من هم بتوانم شرکت کنم

  12. بی نهآیت سپاس گذارم و به تک تک زحمات اش افتخار می کنم. سرزمین خوبی ها و درود نثار تان باد بانو!

  13. من متعلم مکتب خصوصی هستم صنف هشت هستم امسال آموزش و پرورش تمام شده

Leave a comment

Your email address will not be published.


*