اندرو میچل، معاون وزارت خارجۀ بریتانیا گفته است که آن کشور از به رسمیت شناختن طالبان فاصله دارد و در حال حاضر زمینۀ بازگشایی سفارت بریتانیا در کابل مساعد نیست.
میچل افزود که حکومت بریتانیا تقاضاها برای بازگشایی سفارت بریتانیا را در کابل بررسی خواهد کرد، با اینحال گفت که “وضعیت امنیتی و سیاسی” موجود، اجازۀ حضور دپلوماتیک بریتانیا را در کابل نمیدهد.
او در مورد تقاضاهای جدید توبیاس ایلوود، رییس پیشین کمیتۀ دفاعی پارلمان بریتانیا، مبنی بر تعامل بریتانیا با حکومت طالبان، به پرسشهای قانونگذاران در مجلس عوام پارلمان بریتانیا پاسخ میداد.
ایلوود تابستان گذشته پس از سفر به افغانستان خواستار تعامل با طالبان و بازگشایی سفارت بریتانیا در کابل شد. انتقادات گسترده از او سبب شد که به خاطر اظهارات حامیانهاش از طالبان پوزش خواسته و از سمتاش به صفت رییس کمیتۀ دفاعی پارلمان استعفا بدهد.
میچل به قانونگذاران بریتانیایی گفت که رویکرد “سرکوبگرانه روزافزون” طالبان “تاثیر مخربی” بر زنان و دختران گذاشته و سبب افزایش “حملات بیرویه” بر گروههای اقلیت در افغانستان شده است.
طالبان در اگست ۲۰۲۱ بر افغانستان مسلط شدند و مقررات سختگیرانه را بر زنان وضع کرده اند. طالبان زنان و دختران از آموزش به سویۀ بالاتر از صنف ششم منع کرده و نیز محدودیتهای فزایندهای را بر کار زنان، به جز ادارات معدود، وضع کرده و آنان را از کار در ادارات دولتی، غیردولتی و سازمانهای بینالمللی به شمول ملل متحد منع کرده اند.
معاون وزارت خارجۀ بریتانیا گفت که توقعات اساسی، آنگونه که در قطعنامههای ملل متحد مشخص شده، حصول اطمینان از این است که افغانستان بار دیگر به پایگاهی برای فعالیتهای تروریستان مبدل نشود.
او گفت: “مقامهای ارشد ما منظم با طالبان در مورد مسایل به شمول رهایی چهار شهروند بریتانیایی که در اکتوبر گذشته [از سوی طالبان] بازداشت شدند، صحبت میکنند.”
با اینحال، میچل گفت که تماس با طالبان به مفهوم به رسمیت شناختن آن گروه نیست. او گفت: “از به رسمیت شناختن طالبان فاصله داریم و باید فشار را بر آنان نگهداریم تا رویکرد شان را تغییر دهند.”
میچل گفت: “در خصوص درخواست [ایلوود] در مورد بازگشایی سفارت، ما این موضوع را مد نظر داشته و آن را بررسی میکنیم.”
ایلوود همچنان خواستار بازنگری رویکرد بریتانیا در خصوص افغانستان شده و گفته است که داراییهای مسدود شدۀ افغانستان را میتوان به راحتی برای بهبود زندگی زنان و دختران افغان مصرف کرد.
معاون وزارت خارجۀ بریتانیا گفت که پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱، بریتانیا بیش از ۶۰۰ ملیون پوند (حدود ۷۶۳ میلیون دالر) کمک بشری را برای افغانستان فراهم کرده است.
در نزدیک به دو و نیم سال گذشته که از حاکمیت مجدد طالبان بر افغانستان میگذرد، تا کنون هیچ کشوری حکومت آن گروه را به رسمیت نشناخته است و کشورهای دخیل در افغانستان همواره بر احترام به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و اقلیتها و نیز تشکیل حکومت همهشمول از سوی طالبان تاکید کرده اند.
به جز چند کشور معدود، سفارتخانههای اکثر کشورها در کابل مسدود است. اما سفارتخانههای شماری از کشورهای همسایۀ افغانستان از جمله پاکستان، ایران و چین و سفارتهای شماری از کشورهای عربی، روسیه و چین در کابل باز بوده و طالبان نیز دپلوماتهای خود را به این کشورها اعزام کرده اند.
Be the first to comment on "میچل: وضعیت برای بازگشایی سفارت بریتانیا در کابل مساعد نیست"