نجات ۱۶۰۰پناهجو در سواحل ایتالیا، ۳۰سال حبس برای قاچاقچیان

سواحل ایتالیا
سواحل ایتالیا

دو هفته پس از فاجعه مرگ ده‌ها پناهجو و تعلل در عملیات نجات، گارد سواحل ایتالیا در سه روز ۱۶۰۰ نفر را از آب‌های متلاطم نجات داد. طبق تصمیم دولت ایتالیا تا ۳۰ سال حبس در انتظار قاچاقچی‌ها و واسطه‌ها خواهد بود.

گارد ساحلی ایتالیا که پس از غرق شدن ده‌ها پناهجو مورد انتقاد قرار داشت و به اهمال در کمکرسانی متهم شده بود، در یک عملیات نجات گسترده بیش از ۱۶۰۰ پناهجو  را از آب‌های مدتیرانه به خشکی هدایت کرد. 

مقامات ایتالیا گفته‌اند که نجات یافتگان به بنادر مختلف این کشور منتقل شده‌اند. عنوان شده که عملیات از جمعه و پس از مشاهده سه قایق در سواحل ایتالیا شروع شد.  

ویدئوهای گارد ساحلی یک قایق ماهیگیری بزرگ را حامل ده‌ها نفر در تاریکی شب نشان می‌دهد که در امواج دریا گرفتار بود.

سواحل ایتالیا
سواحل ایتالیا

بیشتر بخوانید: نجات صدها پناهجو توسط گارد ساحلی ایتالیا

در جریان غرق شدن قایق حامل ۱۵۰ پناهجو نر دو هفته گذشته،  ۷۴ نفر جان سپردند و ۷۹ نفر  نجات یافتند. جسد یک دختر بچه ۵ ساله پس از گذشت بیش از دو هفته از آب بیرون کشیده شد. طبق گفته گاردساحلی اکنون یک قایق حامل ۴۸۷ پناهجو شب‌هنگام به شهر بندری کروتونه در منطقه کالابریا در جنوب ایتالیا رسیده است. گارد ساحلی این قایق را تا ساحل اسکورت کرده است.

ظهر شنبه ۱۱ مارس نیز یک کشتی گارد ساحلی بیش از ۵۸۴  پناهجوی دیگر را به بندر شهر رجو کالابریا برد. همه این پناهجویان در آب‌های بین‌المللی دریای مدیترانه گرفتار امواج شده بودند. همچنین در کالابریا ۳۷۹ نفر نجات یافتند. به گفته مقامات محلی ۲۰۰ نفر دیگر نیز به سواحل سیسیل رسیدند. 

بیشتر بخوانید: فاجعه غرق شدن قایق پناهجویان در ایتالیا؛ سه نفر بازداشت شدند

مقامات ایتالیا  گفته‌اند که شرایط جوی نامساعد بود و زیاد بودن تعداد پناهجویان عملیات نجات را  پیچیده و سخت کرده بود.  

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید 

وزارت کشور ایتالیا اعلام کرده است از سال جدید تا روز پنجشنبه ۹ مارس بیش از ۱۵ هزار و ۸۰۰ مورد پناهجویی در این کشور به ثبت رسیده است. در دو سال قبل، شمار پناهجویان در همین مدت حدود شش هزار نفر بود.

مجازات‌های سخت در انتظار قاچاقچیان

سواحل ایتالیا
سواحل ایتالیا

عملیات نجات وسیع، دو روز پس از اعلام دولت مبنی بر پیگرد قاچاقچیان انجام گرفت. جورجیا ملونی، خست‌وزیر دست راستی ایتالیا در نشست شورای وزیران، مسئولیت حوادث مرگبار در مدیترانه را تماما به دوش واسطه‌ها و قاچاق‌برها انداخت و از مجازات تا ۳۰ سال حبس علیه آنها خبر داد.

ملونی در توضیح این تصمیم گفت: «می‌خواهم به جنگ این عوامل بروم. این مجازات‌ها نه تنها مانع قاچاقچیانی می‌شود که در خاک یا آب‌های ایتالیا دستگیر می‌شوند، بلکه در زنجیره جهانی قاچاق مهاجران غیرقانونی موثر خواهد بود.».

دولت کنونی ایتالیا تاکید می‌کند که پیرو خط مشی “محدودیت” ورود پناهجویان به بنادر این کشور است و این موضع اساسی تغییری نکرده است. ایتالیا کشتی‌های نجات را متهم می‌کند که به مهاجرت‌های غیرقانونی کمک می‌کنند. 

طبق فرمانی که دولت در ماه دسامبر تصویب کرد امدادگران غیرنظامی موظف شده‌اند پس از انجام عملیات و سوار کردن پناهجویان، آنها را به سمت یک بندر تعیین‌شده ببرند، بدون آنکه اجازه داشته باشند در مسیر، پناهجویان بیشتری را نجات دهند. در صورت تخطی از این دستور، کاپیتان کشتی بین ده تا پنجاه هزار یورو جریمه می‌شود. در صورت تکرار تخلف، کشتی مصادره خواهد شد.

ایتالیا به دلیل موقعیت جغرافیایی یکی از مقاصد متداول پناهجویان برای ورود به اروپا از طریق قاره آفریقا به شمار می‌رود. در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۰۵ هزار پناهجو وارد ایتالیا شدند. دریای مدیترانه یکی از مسیر‌های بسیار پرخطر مهاجرت غیرقانونی به اروپا به شمار می‌رود که سالانه هزاران نفر را به کام مرگ می‌کشاند.

منبع

5 Comments on "نجات ۱۶۰۰پناهجو در سواحل ایتالیا، ۳۰سال حبس برای قاچاقچیان"

  1. عبدالمجید | مارچ 12, 2023 at 9:06 ق.ظ | جواب

    از طریق قاچاق کار خوب نیست که باید مردم خارج برود .

  2. خقیقت دی چی افغانان په غیری قانونی لارو اورپا او ځینی نورو هیوادونوته سفر کوی عمده لامل یی بیکاری زیات ولور اخیستل اوځینی نور مشکلات دی چی افغانان په غیری قانونی لارو مرګونی سفرونوته زړه ښه کوی مننه

  3. سلام شب بخیر دوستی محترم
    بلی خودم میخواهم که از افغانستان قرار کنم.اگرکسی باشه.که مرا راهنمایی کنید.تشگر
    آدرسی ایمیل خود را در این مینوسم

  4. thanks from Italy government

  5. در افغانسنان مردم در حالت بسىار بد قرار دارن وه درجهان مسل افغانستان ﺯىاد دىګه ممالک است که مردم ش مىهواهد وتن خود ترک وه اروپا امرىکا کانادا ممالک ﺯېاد ړر جهان
    وه قاچاقىان اﺯ موقه وه مجبورىت مسافرىن کارمى ګرن وه با راها حترناک ختا کى بعس مرګ مسافرىن مبشود باىد ګرفته شود کسان اسستن در جهان در تعقىب مااستن کى انشاالله به قانون خاداسپره شوىن

Leave a comment

Your email address will not be published.


*