اخراج مهاجران؛ گذرگاه سپین بولدک نیز گواه افزایش برگشت‌کننده‌ها است

Loading

اخراج مهاجران؛ گذرگاه سپین بولدک نیز گواه افزایش برگشت‌کننده‌ها است

برگشت‌کننده‌ها با انتقاد از برخورد نظامیان پاکستانی با شهروندان افغانستان، گفته‌اند که نظامیان پاکستانی برخورد غیرانسانی انجام می‌دهند و آنان با دست خالی به کشور برگشته‌اند.

وطانو، برگشت‌کننده گفت: «ساعت سه بجه شب آمدند، چشم‌های ما را بستند و ما را لت‌وکوب کردند. تمام لوازم ما در خاک افتاده‌اند.»

ملاله یکی دیگر از برگشت‌کننده‌ها گفت: «به مشکل بیرون شدیم. اطفال ما را به مدت یک‌ونیم الی دو ماه ده خانه نگه‌داشته بودیم چون که اگر بیرون می‌شدند، آن‌ها را بازداشت می‌کردند.»

مهاجران تازه برگشته از امارت اسلامی، نهادهای مددرسان داخلی و بین‌المللی و سرمایه‌داران خواسته‌اند که افزون بر کمک‌های فوری بشری، زمینه اشتغال را نیز به آنان فراهم کنند.

اکبر، برگشت‌کننده گفت: «برای ما زمینه‌ی کار فراهم شود، با ما کمک شود، ما دربه‌در هستیم، حتی پول کرایه را نداریم.»

مسوولان در ریاست مهاجران و عودت کننده‌های قندهار می‌گویند که پس از اعلام مهلت برای اخراج مهاجران، تا اکنون ۲۱هزار خانواده از راه سپین بولدک به کشور برگشته‌اند. به گفته‌ی مسوولان، آمادگی‌هایی برای بود و باش کوتاه‌مدت برخی خانواده‌ها در ولسوالی سپین بولدک نیز گرفته شده‌اند.

ولی جان بادام، رییس مهاجران و برگشت‌کننده‌های قندهار گفت: «بیست و یک هزار کوچ [خانواده] از راه سپین بولدک قندهار آمده‌اند و این روند هنوز هم ادامه دارد.»

عبدالله بشیر، ولسوال سپین بولدک قندهار درباره برگشت مهاجران گفت: «هر قدر مهاجرینی که بیاید، اگر ۳۰هزار، ۴۰هزار و یا ۵۰هزار باشد، ما برای شان در این‌جا برای شان زمینه‌ی بودوباش و سهولت‌های زندگی را فراهم کرده می‌توانیم.»

بربنیاد معلومات ریاست مهاجران و عودت کننده‌های قندهار، تلاش‌ها برای آغاز ساخت و ساز شهرک‌ها برای مهاجران در ولسوالی‌های پنجوایی، دامان و ارغنداب قندهار به هدف رفع چالش سرپناه مهاجران جریان دارد.

منبع

Be the first to comment on "اخراج مهاجران؛ گذرگاه سپین بولدک نیز گواه افزایش برگشت‌کننده‌ها است"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*