گروهی از دانشمندان جاپانی گفته اند که جنینهای موش را در ایستگاه بینالمللی فضایی موفقانه پرورش داده اند، انکشافی که نشان میدهد که باروری، توالد و تناسل انسانها نیز در فضا ممکن بوده میتواند.
دانشمندان جاپانی در اگست ۲۰۲۱ جنین یخزدهٔ موش را که در مراحل بسیار ابتدایی رشد قرار داشت، به ایستگاه بینالمللی فضایی برده و سپس آن را با استفاده از ابزار خاص که برای این مقصد طراحی شده بود، رشد دادند.
این دانشمندان با نشر بیانیهای گفتند که جنینهای یاد شده تحت شرایطی که هیچ جاذبه وجود نداشت، به گونهٔ عادی به سلولهایی تحول کرد که از آن اعضای مختلف بدن ساخته میشود.
نتایج این تحقیق که در ژورنال آیساینس نشر شده است، حاکی از آن است که این تجربه “آشکارا نشان داد که جاذبه تاثیرات چشمگیر” بر رشد جنین در فضا ندارد.
دانشمندان همچنان گفته اند که پس از ارسال سلولهای پرورشیافته در فضا برای مطالعه و تحقیق به زمین، هیچگونه تغییرات قابل ملاحظه را در وضعیت دیانای و جینهای این سلولها شاهد نبوده اند.
در بیانیهٔ مشترک دانشمندان جاپانی آمده است که این “نخستین تحقیق در نوع خود است که نشان میدهد که پستانداران قادر به رشد در فضا” بوده میتوانند.
آنان گفته اند که در پژوهشهای آینده جنینهای پرورش یافته در فضا به بدن موشها پیوند زده خواهد شد تا دیده شود که آیا این جنینها سالم اند و به درستی رشد خواهند کرد یا نه.
این تحقیق برای کاوشگریها و ماموریتهای آیندهٔ فضایی بسیار اهمیت دارد.
ادارهٔ ملی تحقیقات فضایی ایالات متحده (ناسا) در چارچوب برنامهٔ آرتیمیس در نظر دارد که دوباره انسانها را به مهتاب فرستاده و به چند و چون اقامت درازمدت انسان در آنجا پی ببرد. ناسا همچنین در نظر دارد که تا پایان دههٔ ۲۰۳۰ فضانوردان را به کرهٔ مریخ بفرستد.
Be the first to comment on "برای بار نخست جنین موش در فضا پرورش داده شد"