برگزاری نمایش‌گاه مشترک تولیدات داخلی افغانستان و ایران در هرات

نمایش‌گاه مشترک تولیدات داخلی افغانستان و ایران در هرات برگزار شده است.

تولیدکنندگان دو کشور تولیدات‌شان را برای چهار روز در ۲۲ غرفه در این نمایش‌گاه به دید عموم گذاشته‌اند.

علی خاکسار، برگزار‌کننده نمایش‌گاه، گفت:‌ «اقتصاد ایران با اقتصاد افغانستان مکمل است. جمهوری اسلامی ایران به دنبال راه اندازی خطوط تولیدی در افغانستان است. بخاطر این که تمام تکنالوژی‌های تولیدی در ایران وجود دارد.»

احمد سعید صدیقی، معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات، می‌گوید: «شناخت صنعت‌گران جمهوری اسلامی ایران با صنعت‌گران افغانستان، همچنان بازار خوبی برای مصرف کننده، برای اجناس صادراتی ایران و همچنان از طریق صادرات تولیدات داخلی افغانستان به جمهوری اسلامی ایران می‌تواند مؤثر باشد.»

لوازم خانگی، مواد غذایی، صنایع فولاد و پتروشیمی و برخی کالا‌های دیگر  در این نمایش‌گاه به دید گذاشته شده‌اند.

غرفه‌داران چالش‌های اقتصادی در ایران و افغانستان را از مشکلات اصلی‌شان می‌دانند.

به گفته‌ی این بازرگانان، گسترش روابط و تسهیل مبادلات بازرگانی به افزایش داد وستد بین دو کشور کمک می‌کند.

فرهاد رحمانی، غرفه‌دار، گفت: «از این که بازارها خوابیده است، همین گونه نمایشگاه ها را برگزار کنند، هم جنس ما میایند هم بیننده ها کیفیت جنس را می بینند.»

مقام‌های ایرانی گسترش روابط بازرگانی میان افغانستان و ایران را به سود اقتصاد دو کشور می‌دانند و می‌گویند که تجارت و تولیدات دو کشور به هم وابسته است.

محمد صدیقی فر، سرقنسول ایران در هرات، گفت: «تردد به ویژه تولید کنندگان ایرانی، شناخت بازار افغانستان توسط شرکت‌های بزرگ ایرانی، حضور شان در بازار افغانستان، حضور فزیکی به صورت نمایش‌گاه و شرکت در همایش‌ها، می‌تواند ظرفیت‌های بالقوه زیادی را که مغفول مانده ان‌شاءالله احیا بکند.»

بخش‌های خصوصی افغانستان و ایران از گسترش مبادلات بازرگانی میان در کشور خبر می‌دهند.

بر بنیاد آمار‌ها، میزان مبادلات بازرگانی میان افغانستان و ایران هر سال به دو میلیارد دالر می‌رسد. بازرگانان دو کشور ‌امیدوار هستند که تا دو سال دیگر، این مبادلات به پنج میلیارد دالر برسد.

منبع

Be the first to comment on "برگزاری نمایش‌گاه مشترک تولیدات داخلی افغانستان و ایران در هرات"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*