جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در پیامی نادر برای آیتالله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران علیه هدف گرفتن نیروهای آمریکایی در خاورمیانه هشدار داده است.
این بعد از آن است که در هفتههای اخیر این نوع حملات شدت گرفته است.
جان کربی، سخنگوی کاخ سفید، در کنفرانسی خبری بدون ارائه جزئیات گفت: «پیام مستقیمی مخابره شد.»
در پی انتشار این خبر از سوی آقای کربی، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا پنجشنبه شب اعلام کرد که ارتش این کشور روز ۲۶ اکتبر به دو تاسیسات مورد استفاده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و گروههای وابسته به آن در شرق سوریه حمله هوایی انجام داده است.
این حمله که آمریکا آن را اقدامی دفاعی توصیف کرد به دستور جو بایدن رئیس جمهور آمریکا انجام شد.
آقای آستین گفت که این در واکنش به یک رشته حملات عمدتا ناموفق علیه پرسنل نظامی آمریکا در عراق و سوریه توسط شبهنظامیان تحت امر ایران از روز ۱۷ اکتبر به بعد صورت گرفت.
او در بیانیه خود نوشت: «در نتیجه آن حملات، یک پیمانکار آمریکایی درحالی که در جا پناه گرفته بود در اثر یک حادثه قلبی درگذشت؛ ۲۱خدمه نظامی دچار جراحات جزئی شدند، اما همگی از آن زمان به خدمت بازگشتهاند.»
از پادکست رد شوید و به خواندن ادامه دهید
در این برنامه با صاحبنظران درباره مسائل سیاسی و اجتماعی روز گفت و گو میکنیم.
پادکست
پایان پادکست
او گفت هدف از حملات امروز رفع ابهام از این موضوع بود که آمریکا چنین حملاتی را تحمل نخواهد کرد.
او گفت که آمریکا به دنبال مناقشه نیست و آرزویی برای ادامه خصومتها ندارد، اما حملات به نیروهای آمریکایی باید متوقف شود.
او نوشت: «ایران میخواهد دست داشتن خود را پنهان کند و نقش خود را در حملات علیه نیروهای ما انکار کند. چنین اجازهای به آنها نخواهیم داد. اگر حملات گروههای نیابتی ایران علیه نیروهای آمریکایی ادامه یابد، در اتخاذ تدابیر بیشتر برای حفاظت از افراد خود مکث نخواهیم کرد.»
درحالی که آمریکا سعی دارد مانع گسترش جنگ اسرائیل و حماس به سایر نقاط منطقه شود، پنتاگون در این روز گفت که حدود ۹۰۰ سرباز دیگر به خاورمیانه گسیل شده یا اخیرا وارد منطقه شدهاند تا دفاع هوایی آمریکا در مقابل حملات به نیروهای آمریکایی را تقویت کنند.
پنتاگون اضافه کرد که در یک هفته گذشته نیروهای آمریکایی حداقل ۱۲ بار در عراق و چهار بار در سوریه هدف قرار گرفتهاند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، روز چهارشنبه گفت: «هشدار من به آیتالله این بود که اگر آنها به تحرکات علیه این نیروها ادامه دهند، جواب خواهیم داد. و او باید آماده باشد.»
یک روز پیشتر آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در سازمان ملل گفته بود: «آمریکا به دنبال درگیری با ایران نیست. ما نمیخواهیم این جنگ گسترش پیدا کند. اما اگر تهران یا گروههای نیابتی آن به پرسنل آمریکا در هر کجا حمله کنند، دچار اشتباه نشوید: ما از آدمهای خود دفاع خواهیم کرد، ما از امنیت خود دفاع خواهیم کرد – با سرعت و با قاطعیت.»
به گزارش رسانههای آمریکایی چندین پرسنل نظامی آمریکا در این حملات دچار ضربه خفیف مغزی شدهاند، اما همه آنها به خدمت بازگشتهاند.
روز پنجشنبه گذشته هم یک ناو جنگی آمریکا در شمال دریای سرخ چند موشک و پهپاد شلیک شده «از سوی شورشیان حوثی» – تحت حمایت ایران – در یمن را رهگیری و منهدم کرد.
در مقابل وزیر خارجه جمهوری اسلامی روز پنجشنبه در نیویورک اسرائیل را به «نسل کشی» در غزه متهم کرد و شدیدا به آمریکا هشدار داد که «در امان نخواهد بود.»
حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران روز پنجشنبه در سخنانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: « از مقر سازمان ملل به جنگافروزان اسرائیلی و حامیان آن، دولتمردان و نظامیان آمریکا که اکنون مدیریت نسلکشی در فلسطین را در دست دارند صریحا میگویم ما از گسترش و دامنه جنگ در منطقه استقبال نمی کنیم اما هشدار میدهم اگر نسلکشی در غزه ادامه یابد، خود از این آتش در امان نخواهند ماند. آنجا خانه ماست، غرب آسیا منطقه ماست. در امنیت خانه با هیچ طرفی تعارف نداریم.»
او گفت: «نسبت به پیامدهای غیرقابل کنترل حمایت های نامحدود مالی، تسلیحاتی و عملیاتی کاخ سفید از رژیم تل آویو که منجر به گسترش شدت بمباران غیرنظامیان و زنان و کودکان فلسطین در غزه و کرایه باختری شده است، قویا هشدار میدهیم.»
وزیر خارجه ایران حمله حماس به اسرائیل که بیش از ۱۴۰۰ نفر در آن – از جمله زنان و کودکان – کشته شدند و بیش از ۲۰۰ نفر گروگان گرفته و به غزه منتقل شدند را «عملی کاملا مشروع» خواند.
اسرائیل این حمله را تروریستی توصیف کرده و گفته است که در پی آن اکنون هدف این کشور حذف حماس است.
بسیاری از کشورهای غربی حماس را یک سازمان تروریستی میدانند اما ایران از آن حمایت میکند.
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، روز ۱۹ اکتبر در نشستی در واشنگتن گفت که «خطر» سرریز شدن مناقشه اسرائیل و حماس در منطقه «جدی» است و بر نیاز به «تشدید تحریمهای» ایران به عنوان تامینکننده نیازهای حماس تاکید کرد.
او گفت: «ایران، حامی حماس، فقط میخواهد به آتش هرج و مرج بدمد. روسیه، مشتری زمان جنگ ایران، به دقت نظارهگر است. روسیه و حماس مثل هم هستند.»
او به «نقش شرارتباری که ایران در پسزمینه بازی میکند» اشاره کرد و گفت که «بدون شک» ایران ۹۳ درصد سلاحهای مورد استفاده حماس را تامین میکند.
او گفت حیاتی است که تحریمهای ایران گسترش یابد و جلو دور زدن تحریمها گرفته شود.
اسرائیل از زمان حمله روز ۷ اکتبر حماس به جنوب این کشور مشغول حملات بیوقفه هوایی به نوار غزه بوده است. این کشور همچنین در مرز لبنان با گروه حزبالله درگیری هایی پیدا کرده است.
Be the first to comment on "حمله به نیروهای آمریکایی در منطقه؛ کاخ سفید: بایدن در پیامی به خامنهای هشدار داد"