ممکن است کالاهای پاکستانی برای همیشه‌ بازار افغانستان را از دست بدهند

کالاهای پاکستانی

یک مقام گمرک پاکستان هشدار داده است که با مسدودماندن گذرگاه‌ها، ممکن است کالاهای پاکستانی بازار افغانستان را «برای همیشه» از دست بدهند، زیرا تاجران افغانستانی اقدام به واردات اقلام ضروری از ایران‌ کرده‌اند.

گذرگاه‌های افغانستان و پاکستان اوایل هفته‌ی گذشته به‌دلیل محدویت پاسپورت و ویزا برای رانندگان از سوی پاکستان بسته شدند.

رسانه دان‌نیوز پاکستان گزارش داده است که بیش از ۱۰۰ موتر باربری مملو از میوه، سبزیجات و سایر کالاهای فاسدشدنی از تورخم به پیشاور بازگشته‌اند.

مجیب‌الله شینواری، مسئول ترخیص گمرک پاکستان به دان‌نیوز گفته است که به‌دلیل تنش‌های مرزی بین پاکستان و ایران و همچنین عدم علاقه‌ی بخشی از مقام‌های پاکستانی به تسهیل سیاست ویزا برای رانندگان افغانستان، گفت‌وگوها برای بازگشایی تورخم کاهش یافته است.

وی گفته است که تعدادی از رانندگان اهل افغانستان و دستیاران آنان با ویزای معتبر در پاکستان در ترافیک گیرمانده‌اند و موترهای حمل‌ونقل برخی از پاکستانی‌ها با وجود داشتن مدارک مورد نیاز در آن‌سوی مرز متوقف شده است.

این مقام گمرک پاکستان گفته است مسدودماندن گذرگاه‌ها میلیاردها روپیه خسارات داشته است.

او هشدار داده است که کالاهای پاکستانی ممکن است برای همیشه بازار افغانستان را به دیگر همسایگان افغانستان ببازد، زیرا تعداد زیادی از تجار افغانستان قبلا برای اقلام ضروری به همتایان ایرانی خود سفارش داده‌اند.

قاری ناظم‌گل، تاجر محلی که اخیرا از افغانستان بازگشته است به دان گفته است که بازار جلال‌آباد را مملو از کالاهای ایرانی، به‌ویژه مواد غذایی دیده است.

به‌گفته‌ی او، دکان‌ها در کابل، پایتخت نیز محصولات ایرانی عرضه می‌کردند.

او مدعی شده است که ایران کالاهای تجاری خود را بلافاصله پس از تعلیق تجارت با پاکستان به پایتخت افغانستان رسانده است.

این تاجر تأکید کرده است که پاکستان چاره‌ای جز رفع محدودیت‌های ویزا برای رانندگان حمل‌ونقل افغانستان برای حداقل سه ماه ندارد.

وی افزوده است: «برای جلوگیری از خسارات بیشتر، زمان لازم است تا رانندگان افغان پاسپورت خود را به‌صورت اضطراری در دست بگیرند و تاجران و ترانسپورت‌کنندگان محموله‌های بارگیری‌شده در موترهای خود را به افغانستان ببرند.»

منبع

Be the first to comment on "ممکن است کالاهای پاکستانی برای همیشه‌ بازار افغانستان را از دست بدهند"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*